Roest in tank iseki waardoor hij stil valt. iemand idee zonder te demonteren?

Hey iedereen, ik ben nieuw hier maar hoop hier ook veel handige Harry's te vinden 😄
mijn mama is in het bezit van een iseki landhope 225 (oud beestje ) en ik heb her en der al aan een paar dingen moeten sleutelen.
Nu na de opvoerpomp te vervangen heb ik ondervonden dat de trekker regelmatig stilvalt. en na nader onderzoek zit er vuil in de tank. (roest van binnen uit ). waardoor hij stil valt. is er een mogelijkheid om de tank te reinigen en te beschermen zonder deze te demonteren?

mvg Andy

Deel dit topic

Reacties

+1
blauwe tractor
Neen de tank moet er af en dan ka je hem met een schuurmiddel of heel fijn grint en een betonmolen schoon en roestvrij maken
+1
roscho
En als je hem schoon hebt, zoals @blauwe tractor aangeeft, moet je wel zorgen dat hij niet opnieuw gaat roesten, bijv. door een coating aan te (laten) brengen, anders heb je binnen een paar jaar hetzelfde probleem.
Een oorzaak van het probleem zou kunnen zijn dat je tank meestal (lang niet) vol is. Door de warmte zet de lucht uit. Koelt de boel 's nachts weer af, dan krimpt de lucht weer en wordt nieuwe, vochtige lucht aangezogen en vormt zich condens in de tank. De volgende dag warmt de boel weer op, de droge lucht ontwijkt door het uitzetten. De opvolgende nacht komt opnieuw vochtige lucht naar binnen.
Gebruik je de trekker vaak, dan gaat het vocht uiteindelijk wel weg en komt het in het brandstoffilter terecht, en een deel in de pomp. Gebruik je de trekker weinig, dan kan zich echt een laagje vocht in de tank verzamelen. Dat zou je af en toe af moeten tappen.
Wat ook helpt tegen rommel uit de tank is een extra brandstoffiltertje dat je in de leiding monteert. Maar daarmee ga je het roesten niet tegen, wel vuil in opvoer- en brandstofpomp.
cyrus-van-gelder
@roscho goede uitleg! Hier kan ik zelf ook wat mee. Bedankt
  • 👍👍👍👍👍
iantx1500f
Is het geen diesel bacterie?
roscho
Quote Reactie van @iantx1500f:
diesel bacterie

Inderdaad, wat ik verzuimd heb te melden is dat vocht in de tank, samen met het biologische aandeel wat tegenwoordig verplicht is in diesel, een ideale voedingsbodem is voor bepaalde bacteriën. Die veroorzaken dan een dikke, bedorven drab onderin de tank.
+1
jeran
Dank u wel voor de reacties! ik heb de tank er ondertussen afgekregen en met mazout uitgespoeld. En zaten een paar dikke brokken bij die de toevoer blokkeerde. Het idee van een extra filter voor de opvoerpomp zal ik zeker uitvoeren! En inderdaad, de tractor heeft lang stil gestaan en is weinig gebruikt geweest. Nu gebruik ik die wel veel meer en denk dat er het een en ander is losgekomen in de tank. En misschien in de winter als ie langer stil staat eens een coating aanbrengen. Merci iedereen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0