Massey Ferguson 35 - Olielek aan koppelingspedaal

Hallo,
Ik sta op het punt om een MF35 uit 1961 aan te kopen maar deze heeft een groot olielek waar de voetsteun links aan het chassis gemonteerd is en waar koppelingspedal is! Tijdens testrit liep er toch vrij veel uit... Is deze tractor het aankopen waard of best laten passeren? Bedankt voor alle info en hulp!

Deel dit topic

frederik-deburghgraeve

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Hier zie je beter aangeduid op een andere foto ter illustratie... Ik denk dat het dus versnellingsbakolie is die daarlangs lekt?

(klik om te vergroten)

Jpkd
Niet meer voor betalen dan sloop-prijs lekkage zit in krukaslager in het koppelingshuis motor moet gereviseerd worden teveel slijtage op krukas glijlagers is een uitvoerbare maar veel euro’s kostende reparatie
@Jpkd hey, bedankt voor de reactie! Krukas en lagers zitten toch ver van lek hier? Lek hier zit ter hoogte van de versnellingsbak, achter vliegwiel en koppeling terwijl krukas langs andere kant van vliegwiel in motor zelf zit???
star 219
Als die aan de voetsteun lekt is het gevolg van een te lange bout die dan in de versnellingsbak komt en zodoende het dichte gietstuk er uitperst .De oplossing is er een pakking tussen zetten en het probleem is opgelost. Het verhaal van krukas lager is lariekoek als de kruklager lekt komt de olie in het vliegwiel huis en niet in de versnellingsbak. Nog een tip de 4 cilinders die slecht starten licht meestal aan dat de pomp niet goed staat die word aangedreven door een ketting die met de ouderdom rekt waardoor de pomp niet goed meer staat dus altijd kijken dat de pomp op tijd staat. Dat is 10de mm werk.
@star 219 dank je voor de info... Ik dacht ook in die richting... Kan geen kwaad voor de bewegende delen in de versnellingsbak als daar een stuk gietijzer in terecht komt? Schade aan de kast van de versnellingsbak zelf?
star 219
Deksel eraf en met een magneet hengelen als ik het goed heb zit er magneet aan de afloop stop.
(wel goede aas gebruiken worm of zo)
@star 219 😉 staalworm...
star 219
Hier nog een tip om eventueel de pomp af te stellen annatefka.nl/phpBB/viewtopic.php/…
star 219
Hier nog een tip om eventueel de pomp af te stellen annatefka.nl/phpBB/viewtopic.php/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!