Illustratie van:
6

Lely Lotus 300 - Ervaringen & vanaf welk jaar gemaakt?

Hallo,

Ik zag een gebruikte lely lotus 300 te koop staan.
Iemand die ervaring heeft met deze machine? voor/nadelen bij het schudden of harken?

De machine die ik zag staan is duidelijk herspoten geweest, de verkoper kan me ook het bouwjaar niet vertellen. iemand die weet van welk jaar deze gemaakt worden?

Deel dit topic

Reacties

Het principe van Lely komt al uit de jaren 60. De gemini 300.
Hallo heb ook een lotus 300. Schud goed. De laatste lelys zijn eigenlijk nog steeds gelijk. Het principe is niet verandert. Maar voor harken zijn ze niet geschikt. Ze slingeren nog al eens een pluk naar buiten.

Er zit een nadeel aan de schudder hij heeft geen naloop. Je kunt niet scherpe bochten maken met de schudder aan de grond.

Bouwjaar schat ik rond 1980. Maar ze zijn nog nieuw te koop.
@fendt2 ik dacht dat ze niet meer gemaakt werden sinds lely bij agco zit.
+1
@Saeghershof daar heb je gelijk. Tijd terug nog voor dat lely agco werd, Was hier een nieuwe te koop. Toen kon ik hem nog vinden op internet. Zal nu wel verandert zijn.
Ik ben een Lely-medewerker. Gemini was de eerste Lely schudder met 2 rotoren, gemaakt vanaf 1968. In de jaren 70 werd Gemini Lotus. Lotus 300 (3m) heeft 2 rotoren en is gemaakt door Lely tot de verkoop aan Agco in 2017. Door de jaren heen kleine veranderingen, onder andere in de tanden. Agco maakt nu alleen enkele getrokken Lotussen (9/10/12 m). De getoonde foto is geen Lotus 300 maar 650 of 770 geloof ik. Ik kan het nog wel navragen intern bij de echte kenner wat het bouwjaar is.
In de jaren '70 zag je hier bijna niets anders dan lely gemini, werkte zeer goed om te schudden, harken was minder (meestal nog wat handwerk nodig of nadien de koeien achterna sturen om achtergebleven hooi op te ruimen ), dikwijls werd een andere machine ingezet om te harken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Lotus 300 en hebben de trefwoorden lely en bouwjaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN