Case 1056 xl 4WD spoel

Beste,

De spoel van de 4wd is overleden. kortsluiting erin.
Nu is dat nooit echt betrouwbaar geweest, als je hem uitschakeld was het altijd maar de vraag of hij ook uit ging. Ook al eens die stift licht opgeschuurd, daarna was het beter.
Nu moet ik dus een nieuwe spoel hebben, zo 1 2 3 lijkt dat ongeveer 300 euro te gaan kosten.
Hier heb eens gelezen over iemand die dat zelf met een kogelkraan gemaakt had. Lijkt me wel omslachtig op die kogelkraan netjes in de cabine te krijgen. Nu is mijn vraag aan jullie.

Gauw een orginele nieuwe spoel erop of heeft iemand een adresje voor een goedkopere imitatie?
of 100 % zekerheid hebben en het met een kogelkraan maken met druk op en druk eraf?

Groet Hans
casejxu115

Reacties

+1
tractorquintentje
Goh. Is wel een duur spoeltje ja. Een kogelkraan werkt ook, maar dan moet je wel een 3 wegkraan nemen zodat olie naar bak vloeit. Want als je met een gewone kogelkraan werkt en deze dichtzet moet de pomp alle olie door het overdrukventiel van 15 bar persen waardoor olie warm wordt en de pomp veel lijdt.
Het systeem is eigenlijk te storingsgevoelig. Dat was al het al toen de tractoren nog nieuw waren. Dus na al die jaren is t er ook niet beter op geworden.
+2
redeagle14
@tractorquintentje hij moet juist met de druk de 4wd uitschakelen. Om in te schakelen moet de druk er af.
+1
tractorquintentje
@redeagle14 Dat klopt 100% ja. Dat zeg ik ook nergens.
Valtra man
@tractorquintentje van 15 bar gaat er niet zo heel veel warm worden volgens mij. Want dat zou hij dan toch doen als je lange tijd met 4wd uit rijdt.
+1
roscho
Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het (opnieuw) wikkelen van een spoel. Geen idee wat dan de kosten zijn, maar informeren zal gratis zijn. Bijvoorbeeld deze: vissernederland.nl/spoel-wikkelen/
+1
Steyr.frl
Als je de uitvoering met hydroplus hydrauliek hebt ,zou je die spoel kunnen wisselen.
casejxu115
@Steyr.frl zit die toevallig bij de filters ? Wat doet deze spoel ?
Steyr.frl
@casejxu115 die zit bij de hydrofilters rechts.
Daarmee worden de beide hydropompen geschakeld zodat je een iets grotere olie opbrengst hebt,als je een hydroventiel bediend en als je niet stuurd.
Deze spoel kun je ruilen,stekker niet aansluiten van de kapotte spoel!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!