Illustratie van:

Ford 4610 - Toerental zakt weg na 1 km

De fort start vlot en draaid ook goed.
Maar na ongeveer 1 km van huis loopt het toerental sterk terug en houd de trekker in.
De gang gaat er uit, net alsof de remmen er op staan.
Niet meer vooruit te branden.
Ik stop dan en laat de motor ongeveer 2 minuten stationair draaien, en kan dan zo weer verder rijden.
Probleem blijft dan ook weg.
Wat is er aan de hand?

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet6400power
Je zou haast zeggen dat de tank vacuüm zuigt of dat er teveel vuil in het filter komt wat wegzakt als je stationair draait omdat er dan minder aanzuiging is. Of de tank vacuüm trekt is makkelijk te controleren dan moet je zonder tankdop gaan rijden om te proberen.

Ps; als je het dus eenmaal gehad hebt kun je rest van de dag gewoon rijden?
Bendernait2
Jawel het probleem is dan weg.
Maar volgende keer gaat het weer net zo.
Ook al zit er niets achter de trekker.
Fritske1978
Lijkt mij ook een brandstofprobleem. Onvoldoende brandstof, of lucht.
Brandstoffilter en zeefje in opvoerpomp recent nog vervangen/schoongemaakt?
Of een lekkage waardoor er lucht in de leidingen komt, lucht komt in brandstofpomp, loopt even slecht, en daarna is de lucht verdwenen, en loopt weer goed. Gedurende de nacht komt er weer lucht in omdat de brandstof terugloopt/weglekt, en volgende dag hetzelfde probleem.
Misschien zelfs opvoerpomp membraan lek, waardoor diesel kan weglopen en plaats maken voor lucht? het is maar een theorie, geen idee of het kan.
Bendernait2
Ik zal in het weekend het een en ander gaan bekijken.
Bedankt
roscho
Het lijkt of bij stilstand de brandstof uit een van de filters iets terugloopt. Als je start, is er in de leiding en het laatste filter nog genoeg aanwezig, maar trap je hem op z'n staart, dan komt de luchtbel binnen en komt hij tekort. Als de motor maar blijft lopen, blijft de opvoerpomp draaien en zal de luchtbel uiteindelijk verdwijnen.
Dit is het science fiction-verhaal zover als ik het kan bedenken. Wellicht heb ik het compleet mis, maar allicht is het de moeite waard om alle ontluchtingsschroefjes en leidingbevestigingen eens na te lopen.
Welgerap52
Ford 4610 heeft orgineel een filter op het tank kraantje zitten, misschien slaat die dicht (te controleren door de leiding onder de tank los te maken deze moet dan vlot door lopen.)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!