Illustratie van:

Goudland ploeg - G35 geschiktheid voor Ferguson TEA

Hallo,
Ik ben tijdens mijn zoektocht naar een ploeg voor mijn Ferguson TEA gevallen op een goudland G35 ploeg. Nu was mijn vraag of deze ploeg niet te zwaar zou zijn achter die toch wel lichte tractor. Initieel was ik op zoek naar een ploeg met werkbreedte van ongeveer 30cm, aangezien dit het meeste overeenstemt met de originele 12”. Maar deze 35cm ploeg heeft nog zulke goede slijtdelen dat het wel een goede koop zou zijn. Alvast bedankt voor jullie hulp! Groeten Dimi

Deel dit topic

Reacties

H4 B25
Hallo Dimi,
Waarom zou deze te zwaar zijn je hebt je pk's en gewicht toch mee ik trek een gelijkaardige ploeg van Eberhardt met mn 24 pk Holder B25

(klik om te vergroten)

Pauls
@Dimi Zou toch moeten lukken, deze trekkers werden vroeger verkocht met een 2 schaar rondgaande ploeg ( wel een 10") . Deze trekkers zijn toendertijd speciaal ontworpen (door Harry Ferguson) voor de gewichtsoverdracht / dieptecontrole, ideaal (als je het eenmaal kent & goed afstelt) om te ploegen. En als je niet naar het centrum van de aarde ploegt moet dit zeker wel goed gaan... voor de bedieningen, een site nl annatefka.com , de referentie voor alle ferguson en vroege type's MF.
Dimi
Aha ok prima. Ik twijfelde nog omdat ik eens geprobeerd had een baeke V-ploeg aan te hangen en hij daarmee vooraan bijna van de grond kwam. Ik was niet zeker of de goudland ploegen lichter zijn dan de baeke v ploegen. Alvast bedankt voor jullie input!
Pauls
@Dimi Das ook een beetje de kunst he, om de trekker vooraan een beetje van de grond te laten komen, zo heb je meer gewicht op de tractiewielen, wat de bedoeling is. Wij hebben vroeger vaak geploegd met een baeke V ploeg (wel aan de 35X) en ging heel goed, zelfs met de 2 schaar rondgaand ging het goed voor akkerland , grasland was iets moeilijker, maar ging perfect met de baeke.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Goudland ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0