Illustratie van:

David Brown 880 - Rood lampje blijft branden

Hallo iedereen,

Ik ben Anton en ik ben nieuw hier op het forum. Ik heb een David Brown 880 gekocht die volledig gereviseerd was. Ik gebruik hem vooral om af en toe een toertje mee te rijden.

Nu blijft sinds kort het rode waarschuwingslampje branden. Ik heb zelf al even opgezocht en dit zou iets te maken kunnen hebben met de oliedruk. Ik heb al nagekeken of er nog voldoende olie in zit, en heb ook de sensor al eens losgedraaid , schoongemaakt en opnieuw vastgedraaid.

De tractor lekt wel wat olie onderaan het motorblok. Is het lekken van de olie sowieso de oorzaak? Voordien lekte deze ook wat olie, maar ging het lampje steeds uit na het starten.


Alvast bedankt voor een antwoord!

Anton

Deel dit topic

Reacties

roscho
Kapotte oliepomp, daar geloof ik zo plotseling niet in. Die zou langzaam slechter worden, waardoor het lampje stationair af en toe brandt, maar bij meer toeren uit gaat.
Een kleine lekkage kan ook de oorzaak niet zijn, tenzij de olie eruit gutst. Tekort aan olie wel: peilstok controleren. Ook dan had je het lampje al wel eerder zien oplichten en weer uit gaan.
Als oliepeil goed is, dan denk ik dat de sensor defect is, of er zit een massasluiting ergens in de draad er naartoe.
+1
porschestandard
Volgens mij is rood laadstroom en groen oliedruk dus meet je laadstroom maar een door.
+1
Claeysd
Beste,het rode lampje is van de alternator/dynamo. Dit duidt aan dat deze een te lage of geen laadstroom levert. Ik zou dit eens nameten en de bekabeling nazien. Eventueel er voor zorgen dat de alternator/dynamo een goede massa heeft. Kijk ook maar eens de stekkers na .

Grts, Danny
+1
Wakker
Maak het draadje aan de sensor eens los,dan zie je direct welk lampje dooft.
Jos
anton-wijns
Bedankt voor jullie reacties.

Ik had zelf al even de bekabeling nagekeken en er liep een draadje richting de oldiedruksensor( en het andere richting contact). Dus ik denk dat het in mijn geval een lampje is om oliedruk aan te geven.
Ik ga een nieuwe olidedruksensor bestellen en hoop dat het daarmee van de baan is.

Bedankt!
monster 2012
Als je de trekker nu eens op contact set ZONDER te starten branden er denk ik 2 controle lampjes . 1 van de olie druk en 1 van het laadsysteem
als je nu de draad eens los maakt en je kijkt welk lampje uit gaat weet je welke controlelamp van de olie druk is.
als nu geen lampje uitgaat weet je dat de draad welke op de sensor zit ergens massa sluiting heeft en is het makkelijkste om een nw draad te trekken tussen controlelamp en oliedruksensor .suc6

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN