Illustratie van:

Deutz D4006 - Hoe vaak moet je de olie vervangen van de pomp? Of moet je er niks aan doen zolang het goed is?

Hoi allemaal.
Ik heb pas een filmpje gezien van iemand die de olie verving uit de pomp. (Zie foto). Nu is mijn vraag. Hoe vaak moet je dit doen? Of is dit een gesloten systeem waar je beter niks aan kan doen zolang het werkt?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Benzinepomp van een deutz D4006

Reacties

+3
Fritske1978
1 keer per jaar gelijk met oliewissel doen wij. Even stop aan de zijkant en bovenkant los. Dan boven olie ingieten, via zijkant loopt oude olie er uit. Zodra er verse olie uit komt, allebei de stoppen dicht, en klaar.
Rick V
Het is geen benzine pomp😄
mf 6150
Heb dit bij onze deutz ook eens gedaan, olie zeek er alleen aan alle kanten uit dus heb 't maar zo gelaten. Was al heel lang niet gedaan denk dus dan heeft het geen zin meer
+2
Rick V
@mf 6150 zit een speciale lek leiding op aan de achterkant voor de lekdiesel/te veel olie

Oringen bij de gas handel zijn ook vaak lek
mf 6150
@Rick V
Thanks, zal er ooit eens naar kijken. Trekker word nu toch nog afgebeuld in de stal
+1
Rick V
@mf 6150 zonde! Maar jij bent misschien geen deutz man? 😉
+1
mf 6150
@Rick V
Zeker wel😁
Kramer U800
@mf 6150 Als je je brandstofpomp en regelateur kapot wil hebben dan moet je vooral geen olie erin doen. Het kan namelijk behoorlijk geen roesten daarbinnen. Het is vaak maar een simpel O- ringetje die vervangen moet worden, en het is normaal dat bij het overlooppijpje aan de achterkant eerst diesel en dan olie eruit komt dat is namelijk je niveau, al zit de niveauplug aan de linker kant.
mf 6150
@Kramer U800
Zal maar eens gaan kijken dan
Kramer U800
@mf 6150 Oh ringetje kost maar een paar eurocent en brandstofpomp revisie 1000 + euro.

Makkelijke keuze dacht ik 😉😉

Brandstofpomp goed schoon maken met ontvetter, olie in mieteren, en dan kijken waar hij lekt.
@mf 6150 zijn standaart kitjes voor, paar 10 tjes, kan je volgensmij de afdichtingen en pakkingen etc allemaal verbranden. Wel pruts werkje. Gelijk imbus bouten meenemen zodat je die afgekouwde (voordat je ze eraf hebt…) platte schroevendraaier bouten weg kan gooien 😉
+2
Bedankt voor de reacties
+3
Kramer U800
Hier kan je mooi zien hoe het moet. Zolang er nog olie in zit is het goed. Maakt niet veel uit wat voor olie je erin doet (een GL4 of GL5 zou ook best kunnen als je niks anders hebt op dat moment), maar meestal doe je motorolie erin, gelijk met een beurtje zoals iemand hier al eerder omschreef.

+1
@Kramer U800 dank je wel
joop-same
@Kramer U800 Als er een pomp met een ingebouwde regulateur op zit, dan moet je er zeker géén MP 80 - 90 in doen.
Gewone motorlolie dikte 10 W 30 10 W 40 oid. dan regeld hij goed.
Kreidler76
Olie bijgevuld in de brandstofpomp zoals omschreven. Nu loopt er olie uit de opvoerpomp( gaatje achter de pomphendel) Is dit normaal??
Kramer U800
@Kreidler76 Wat bedoel je precies met pomphandel? Heb je een foto? Er mag sowieso geen olie uit de opvoerpomp komen. Je vult de pomp gewoon net zo lang tot dat hij bij het overloop pijpje aan de achterkant gaat druppelen met olie, als dit buisje er niet op zit is het boutje links van de pomp je niveau. Bij ouder type pompen dan van de op de foto en het filmpje getoonde pompen hadden de regelateur en de pomp een apparte vuldop van elkaar en een apparte manier om het niveau te controleren.
Kreidler76

(klik om te vergroten)

Op de opvoerpomp zit een hendel om diesel handmatig op te voeren. hierachter zit een gaatje. Daar komt olie uit.
bas101
Vooral die laatste zin in t topic is een hele goeie: of moet je er niks aan doen zolang t goed is , dat geld voor alles.
Rick V
@bas101 maar de olie niet verversen o.dat tie het nog goed doet na bijvoorbeeld 200 uur is ook niet best! 😉
Vandaag is geprobeerd en het is indd niet zo moeilijk en het is zo gedaan. De mijne zat indd geen olie meer zo leek het. Daarna gevuld met 10W40 tot ik olie zag komen. En de schroef aan de zijkant weer dicht gedraaid. Bovenaan olie blijven vullen tot het er door het overlooppijpje uit kwam. Toen gestart en loopt indd gelijk stiller.
Dank jullie wel voor de hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 en hebben de trefwoorden oliepomp en vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN