Tractorbouwer Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag

MOLINE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van landbouwmachines Deere heeft zijn verwachting voor de winst over het gehele boekjaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf profiteert van de sterke vraag naar nieuwe tractors, combines en andere landbouwmachines door boeren dankzij de hoge prijzen voor agrarische producten.
Het bericht Tractorbouwer Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag verscheen eerst op Nieuws.nl.

Deel dit topic

Reacties

mestyle
Dus komt er eigenlijk op neer dat je een al te dure john Deere gewoon nog duurder gaat kopen met minder der oo
+1
caseboy
@mestyle ik weet niet waar jij dat op baseerd. wat ik hieruit kan halen is dat ze waarschijnlijk verwachten meer te verkopen door de grote vraag.
+1
geweldenaar
Inkoop veel duurdere grondstoffen tellen niet, die berekenen ze dus gewoon door.
+3
bas101
Heer o heer geef me een John deere want mn Cormick doet t niet meer , nou geef mij maar een Schlüter.
walker1
@bas101 Nou, geef mij maar Deere & co. Ik doe een beetje in aandelen beleggen en heb een aantal jaren geleden voor iets meer als € 1000,- aandelen Deere & co gekocht. 24 aandelen had ik toen. Toevallig heb ik er vorige week 20 verkocht. Zoek maar eens op wat een aandeel Deere & co doet. Met zo'n bericht denk ik nu wel van, "had ik nog maar even gewacht" maar evengoed dacht ik deze week met dat gedoe in Afghanistan, "mooi op tijd verkocht". Maar goed, al met al is dat beleggen wel leuk bijverdienen.
+1
bas101
@walker1 beleggen is natuurlijk spannend je kunt ook verliezen , ik wou dat ik zo'n jaar of 20 .geleden in een grote rode Schluter belegd had
walker1
@bas101 ja dat kan je ook als belegging zien. Maar dan wed je wel op 1 paard. Bovendien moet zo'n gewilde oldtimer ook getaxeerd en goed verzekerd zijn, moet ergens binnen staan, heeft wel eens onderhoud nodig. Voor de aandelenhandel heb ik enkel een computer/laptop nodig en kan gewoon via internetbankieren. Kan zelfs met de smartphone.
bas101
@walker1 ja goed maar wat moet je met geld alleen?
+1
walker1
@bas101 ja, maar wat moet ik met een Schluter? Ik vind het mooie trekkers, maar heb geen behoefte er zelf eentje te bezitten. Geen schulden hebben is ook fijn en wat financiële ruimte hebben is helemaal fijn, als morgen mijn auto kapot gaat, kan ik zo een andere gaan kopen. Hoop uiteindelijk ook te kunnen stoppen met werken wanneer ik dat zelf wil en niet pas wanneer ik de pensioen gerechtigde leeftijd heb, dat is nu al minimaal 67 voor mij.
bas101
@walker1 op t paard dat Schluter heet durf ik wel te wedden , liever daarop dan op de bitcoinwaar ik van verwacht dat ie ooit als een kaartenhuis in elkaar stort
walker1
@bas101 bitcoins doe ik ook niks mee en ik verwacht ook dat het een keer in elkaar dondert.
+2
wim533
@bas101 oh heer oh heer geef me een john deere oh god oh god hij is weer kapot
roscho
"Tractorbouwer Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag"

Het wereldwijde tekort aan chips, waarmee hedendaagse trekkers ook vol zitten zal de productie beperken. Samen met een sterke vraag zal dit dan zorgen voor torenhoge prijzen voor die zonnebloemkleurigen.
Maar ook andere merken hebben te maken met het tekort aan chips, andere merken zullen ook vast niet goedkoper worden.
Als loonwerkers de hogere kostprijs gewoon doorberekenen, is het driemaal raden wie weer de pineut wordt.
bas101
@roscho je kunt de bestaande tractoren toch ook langer laten doorlopeen wachten met nieuwe kopen n lijkt me , er rijden toch meer dan genoeg tractoren over de hele wereld.
roscho
Quote Reactie van @bas101:
bestaande tractoren toch ook langer laten doorlopen

Klopt. Maar je moet er dan wel rekening mee houden dat de kosten voor onderhoud hoger worden. Plus dat sommige merken gewoon ophouden met maken van reserveonderdelen na een bepaalde tijd. Daar is dan alleen aan te komen via namaak of de sloop. Helaas: als trekkers langer mee moeten, komt er minder op de sloop.
Hoe dan ook, het eind van het liedje is toch altijd dat het voor de boer duurder wordt.
+1
bas101
@roscho klopt , maar er bestaat ook nog t woord concurrentie , t moet allemaal groter , boerderijen kippenschuren etc wordt allemaal groter en de tractoren en landbouwmachines worden ook allemaal groter gezien dat alles groter moet worden betekent dat t werk met minder tractoren gedaan kan worden , dat is al een trend die zich sinds de jaren 60 in gang gezet heeft .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN