Illustratie van:

Ford 2000 - versnellings stift vervangen

Onder het deksel vd versnellings pook zit op de ene as een stift deze is versleten waardoor de bak vast gat wie kan mij vertellen hoe ik deze kan vervangen . er zit een veertje achter volgens mij maar ik krijg het siftje er niet uit.
mvg schuurman

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Ik kan je uitleg niet helemaal goed duiden, maar misschien heb je hier wat aan:

tractorfan.nl/topic/252147/

tractorfan.nl/topic/252157/

tractorfan.nl/picture/1418346/…

Deze info geldt voor de 2000 net als voor de 3000. Er zit verschil in de 6 en 8 versnellingsbak, zoals blijkt uit deze 2 topics, maar het principe van pook met balkop en pen opzij, in een kom met een sleufgat blijft gelijk.

Misschien bedoel je met het stiftje die pen opzijn van de balkop? Die kun je er, als je de pook uit de deksel hebt, allicht met een goede tang (bijvoorbeeld waterpomptang) wel uittrekken/draaien. Of je zet de stift vast in een bankschroef, en kunt de pook verdraaien/er af trekken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!