Illustratie van:

Zetor 3011 - Klepspeling bij warme motor

Dag leden,

Weet er iemand wat de klepspeling moet zijn bij warme motor van mijn zetor 3011?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Nee, helaas alleen bij een koude motor.
MF65power
@JD3010 klopt het dat 0,2 IN en 0,3 UIT is?
+1
Kramer U800
@MF65power Dat klopt inderdaad, maar altijd bij een koude motor meten/afstellen. Deze maat is er voor bedacht dat als je motor warm word alles uitzet. De uitlaatklep word heter dan de inlaatklep wat logisch is, waardoor de speling bij de uitlaatklep altijd groter is.
MF65power
@Kramer U800 nu staat hij op 0,35 UIT , Kan dit kwaad?
+3
Kramer U800
@MF65power Ja natuurlijk, je klep gaat minder ver open waardoor er minder hitte en uitlaatgassen de motor uit kunnen, waardoor de verbranding niet optimaal is. Kwestie van een voelermaatje ertussen doen, en sleutel 17 uit mijn hoofd met een platkopschroevendraaier.
MF65power
@Kramer U800 ik zal dit aanpassen, nu rookt hij stationair ook blauw , maar verbruikt geen olie. Aan wat zou dit kunnen liggen?
+1
JD3010
@MF65power Bijstellen kan geen kwaad als je het goed doet. 😉
+1
Kramer U800
@MF65power Het zou ook nog het inspuitmoment kunnen zijn van de brandstofpomp maar dat lijkt mij sterk, tenzij de pomp eraf is geweest. Zijn 3 m10 moeren sleutel 17 die je los kan draaien. En dan kan je de pomp draaien zo los vast op het blok, met een draaiende motor, grote pijpentang erop en dan kan je zo kijken of het over gaat. Als hij bij een koude motor rookt is het Zetor eigen, bij een warme motor mag het niet. Bij optrekken zwarte rook is ook gewoon normaal bij Zetor. Je kan ook eerst even een diesel reiniger in de tank gooien, deze reinigt je diesel systeem, heeft hier een hoop wonderen verricht.
MF65power
@Kramer U800 danku voor de tips!!
Kramer U800
@MF65power Geen dank 😄
+2
JD3010
@MF65power Hier staat: IN 0.25 UIT 0.30 bij koude motor. Of die laatste 0.05mm echt veel uitmaakt, weet ik niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3011 en hebben de trefwoorden motor en klepspeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN