John Deere 1120 - Trekker bijna vastgelopen, controle krukas en meer

Door drukte en omdat de trekker net was gerepareerd (achterbrug) lette ik niet op de olie en toen ging de trekker opeens moeilijk draaien waarna ik hem snel uit deed. Bleek de olie dus bijna leeg te zijn. Nu wil ik onderzoeken of er schade is. Heb de motor onder open en zie daar de drijfstangen aan de krukas. Kan ik dat los halen en zo de boel inspecteren? En wat moet ik dan checken? Kun je zo ook de cilinders er uit halen? zou wel makkelijk zijn.

Deel dit topic

WytzeNauta

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Jaring visser1991
Drijfstang en krukas kappen kun je wel demonteren, en even chekken op extreme slijtstage , wil je de zuigers er uit hebben moet je de kop er afhalen , maar je kun eventueel even een zuiger naar boven draaien en de cilinderwand chekken
Klein Rot
@WytzeNauta
Als je gemerkt hebt dat de motor moeilijk ging lopen dan kan je hem het beste helemaal inspecteren en defecte delen vervangen. Als je de lagerkappen demonteert zal je schade zien misschien ook wel aan de krukas.
Fendtfavorit 3
Misschien ook tijd om even te controleren of het oliedruk metertje/ lampje wel werkt.
Jan mf6465
Als hij moeilijk begon te draaien is waarschijnlijk een krukas of drijfstanglager zich aan het vastsmelten geweest. Doe de kappen maar eens af, dan zal je er wel op uitkomen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 en hebben de trefwoorden controle , Krukas en Vastloper geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!