Illustratie van:

Atlas 1202 - Olies & filters verversen

Wij hebben een Atlas kraan AB 1202. Wanneer we de motorolie verversen ziet deze snel zwart. Daarom willen we de motor eens spoelen. Doen we dit met een dunne olie en beperkt laten draaien en opnieuw de gebruikelijk 15W40 olie erop of doen we dit met de gewone olie 15W40 gemengd met bijvoorbeeld 20% dieselolie? Mogen we in het hydraulisch systeem ook 15W40 doen (betere smering) of toch enkele hydraulische olie? Graag jullie advies. Kunnen jullie ook eens overlopen we filters er allemaal dienen vervangen en waar we die ongeveer kunnen vinden? Bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+2
topcat
Niet spoelen , en de olie lekker zwart laten , voor de hydrauliek alleen de hydrauliek olie gebruiken
+1
wim-same
Bij oude diesel motoren is de olie altijd snel zwart. Dat hoort zo hoor. Niet spoelen als dat niet nodig is. en Hydrauliek olie alleen maar verversen, en ook de filters.
DBRaymond
@topcat @wim-same Bedankt voor het zeer gewaardeerd advies. Heeft iemand ook enig idee hoeveel filters (motorolie/hydrauliekolie/brandstoffilter/…) erop zitten en waar die zich ongeveer bevinden?
+1
wim-same
@DBRaymond Helaas kan ik me dat niet meer goed herinneren, maar sowieso een brandstof en een olie filter op de motor, en een Hydrauliek filter op het hydraulisch systeem. Ik dacht van op de hydrauliek olie tank.
+2
oanejorrit12
@wim-same bij 1302E zit die in de retour, als je t deksel van de tank afhaalt zit daar n filter in. Geen idee of het bij zijn kraan ook zo ix
+1
wim-same
@oanejorrit12 Ja, volgens mij bij de oude 1202 ook nog onder het deksel van de hydrauliek tank.
+1
DBRaymond
Is er toevallig iemand die nog over een werkplaatsboek en/of onderdelen boek beschikt, of iemand weet die daarover beschikt, welk wij eventueel kunnen laten kopiëren tegen betaling?
+1
Niels_D
@DBRaymond Als je Duits een beetje oke is zou je eens op deze site kunnen kijken, staat zo te zien een schat aan informatie over Atlas: atlas-hydraulikbagger.de/

Ze hebben ook een forum waar ik meer verzoeken zie voor handleidingen: atlas-hydraulikbagger.de/forum/

Als je kijkt bij Restauraties staat daar een verhaal van een Nederlander die een AB 1200 heeft opgeknapt, met in de pdf de vermelding dat hij een onderdelenlijst heeft gekocht van 'Hans van Driel', misschien kent iemand hier 'm en kun je daarmee wat verder mee komen.

atlas-hydraulikbagger.de/Restaurationen/…
+1
Interbert
@DBRaymond heb nog wel een onderdelen boek (kopie) van een atlas AB 1252 liggen, met explosie tekeningen. Lag ook een 3 cillinder Deutz in.
DBRaymond
@Interbert @wim-same Bedankt om te melden dat je nog een onderdelenboek (kopie) hebt liggen van Atlas AB 1252 ook met 3 cilinder motor. Wanneer dit overeenkomt met de AB1202 wil ik gerust de kopie’s betalen. Geen probleem. Ik weet trouwens niet welk type Deurz 3 cilinder in de Atlas AB1202 ligt?
+1
wim-same
@DBRaymond Een F3L912
DBRaymond
@wim-same Bedankt. In welke type tractor zit diezelfde motor Deutz D4006, D4506, D5206?
+1
marcel-pek
@DBRaymond in onze 4 Fendt smalspoor trekkers ligt zo'n motor.
+2
wim-same
@marcel-pek Liggen er bij jullie 3 cilinder 912 motoren in ? Ik denk al eerder 913 motoren.
marcel-pek
@wim-same ja in alle 4 de Fendt trekkers F3L 912 motoren. Goeie motoren zijn het.
+1
wim-same
@DBRaymond Welke Deutz trekker zou ik niet weten. Dat moet je aan een Deutz fan vragen.
+1
DBRaymond
@marcel-pek @wim-same Heel erg bedankt voor de informatie.
Ik zal hier dan nog eens rondvragen.
+2
frammi
Deze motor ligt ook in deutz D4006
+1
DBRaymond
@frammi Dit is het waar we naar aan zoeken waren. Bij deze is dit vraagstuk opgelost. Dankjewel!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0