Massey Ferguson 35 - MF35 3cilinder wil niet starten

Mijn MF35 3 cilinder wil niet starten, Na 5 jaar stil te hebben gestaan startte de trekker zonder problemen. Nieuwe brandstof en alle leidingen doorgespoeld etc. Na een minuut of 5 stopte hij er mee en konden hem niet weer aan de praat krijgen. Een dag later starte hij weer zonder problemen en dat heeft hij een week/anderhalve week gedaan. Gisteren ook zonder problemen starten maar na 5 minuten stopte hij weer en geen beweging meer in te krijgen. Wel starten maar niet lopen. Ik heb alles ontlucht en er komt brandstof bij de verstuivers.
Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Wat ik wel merk is dat het heveltje van de stopknop vrij licht draait op de brandstofpomp. Het asje draait wel mee. Zou het daar in kunnen zitten?
Smeenge

Reacties

kramer
Is de tankdop ontluchting wel open? zo dat hij vacuum trekt.
Smeenge
Ik zal hem even los draaien. Verder komt er wel een iets witte rookpluim uit de uitlaat tijdens het starten.
GJMooy
Het voelt voor mij ook alsof de brandstof toevoer niet lekker loopt. er zit ook een filter in de brandstof pomp zelf volgens mij (na de toevoerleiding?) is deze schoon?

bij mij is het gebeurd dat de brandstofkraan in de brandstof tank (gedeeltelijk) verstopt zat. Dat had vergelijkbare symptomen.

En check ook je opvoerpomp even, daar zitten ook gaasjes in volgens mij.

Succes,
Gertjan
GJMooy
GJMooy
Kijk bij 10min 20 voor het filter in de brandstof pomp
GJMooy
Dit is wel een 4 cylinder pomp, maar wellicht heeft de 3cyl pomp hem ook
+1
bas101
Dit is de 3 cilinder rotatie pomp , vermoedelijk heb je lucht in t systeem zitten, eerst goed onluchten ook de leidingen kan 20 minuten duren , 1 luchtbelletje en je hebt gezeik met deze rotatiepompen , vermoedelijk heb je ook een verstopte filter of tapkraan die deze vacuüm trekken veroorzaakt
+3
Smeenge
Hij is weer aan de loop. Inderdaad toch te snel met ontluchten. Ik heb het nu wat meer tijd gegeven en goed door laten lopen. 2 slagen en hij liep.
Allen bedankt voor de hulp en input.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!