Maschio Kopeg - Maschio kopen of lemken zirkon 8

Welke te kiezen maschio dominater 3000 of zirkon 8
Geert3

Reacties

mdoornekamp
Die keuze zit ik ook een beetje mee. Lemken is wel beetje duurder denk ik
MaxxuM4ever
Bij de lemken zit de vlakplaat best ver van de tanden. Met het maken van een dun zaaibed zoals bij uien en bieten kan dit lastig zijn. Wij hebben daarom toch weer voor een tulip/lely gekozen en die is ook een stukje goedkoper.
@Geert3 wat wil je er mee gaan doen en in welke periode van het jaar?
MRdeere
Die keuze is niet simpel.
Maschio is echt niet slecht goede kopeggen
Maar veel mensen zien lemken met van beste dat er is.
Als er veel prijs verschil is dat moeilijk om er iemand mee te helpen.
Want iedereen heeft een eigen merk voorkeur.

Want zijn nog wat dingen hè
Dealer ondersteuning
Voor hoeveel Ha is het ongeveer om de hoeveel jaar vervang je de machine ?

Als je rijd tot hij “gaar”
Is zou ik persoonlijk lemken nemen heb ik meer vertrouwen in dan de Maschio machines.

Heb zelf geen ervaring met Lemken in het veld heb ooit een rondleiding door de fabriek gehad meer niet. Dat wekte trouwens een goede indruk.
Rijden zelf met Amazone zeer tevreden mee maar daar vroeg je niet naar.

Succes met de keuze
+1
Sjon
Maschio heeft meer en dus kleinere rotors. De vlakplaat verstelling is met een spindel, werkt nauwkeuriger dan pen gat.
deufi
Maschio is een mooie machine. Handig dat je de egalisatie balk centraal met een spindel kan verstellen. Nadeel is wel dat hij veel strepen/ruggen nalaat aan de zijkant.

Lemken heb ik niet gezien van dichtbij.

Hier nu een nieuwe Kubota ph3301 met packerrol en zware herinrichting. Eerste indruk is erg goed. Wel gelijk cm verdeling op de spindels voor de egalisatie balk gemaakt zodat je snel beide kanten even hoog hebt staan. Recent voor eerst gebruikt, en wel goede resultaten. Hele degelijke machine.
+1
Noorderling
@deufi
Ben nog niet helemaal wild van spindelverstelling. Het begint met stof, daarna ga je smeren en dan met schoonspuiten zit het echt overal tussen waardoor het soepel draaien er wel vanaf is.

Met een fijne pengat verstelling kun je dien balk er ook makkelijker tussenuit en weer tussen maken wanneer je bijvoorbeeld tarwe wil zaaien in de herfst.

Sommige merken hebben ook een verende egalisatieplaat, deze kunnen soms tegen de rol aankomen op de laagste stand. Helemaal de bak vol trekken met grond lukt dan niet, wat in een droog voorjaar met veel kluiten soms wel mooi kan werken.
Keep it simple is mijn advies.
deufi
@Noorderling
Quote:
een verende egalisatieplaat
Dat klopt, dat heeft de Kubota ook. Bij de eerste gang kwam hij ook tegen de rol aan. De veren daarna een stuk strakker gezet, waarmee het probleem is opgelost. Te veel bulldozeren met grond is ook niet ideaal, want dat kost weer onnodig veel vermogen.

Qua verstelling van de egalisatiebalk zien we toch wel graag een spindel, omdat een paar millimeter het verschil kunnen maken en een pen gat verstelling vaak met te grote stappen tegelijk gaat.
Wij zien overigens geen noodzaak om de egalisatiebalk er tussen uit te halen, die wordt bij alle toepassingen gebruikt, zowel in het voorjaar als in het najaar.
Noorderling
Quote Reactie van @deufi:
Wij zien overigens geen noodzaak om de egalisatiebalk er tussen uit te halen, die wordt bij alle toepassingen gebruikt, zowel in het voorjaar als in het najaar.

moet ik dat strakker draaien ook maar eens proberen, heb een kverneland, zal wel hetzelfde zijn.
Met kortere tanden tarwe zaaien op geploegde klei heb ik nog niet geprobeerd. Haalde de balk er bij de oude kopeg wel altijd uit. anders liep alles vol en vast. Met lange tanden gaat het nu nog goed omdat er wel hoogte is, gaan het zien op termijn.
deufi
@Noorderling
Quote:
heb een kverneland
dat is inderdaad hetzelfde als een Kubota. Wij konden kiezen in welke kleur die zou komen.

Als je er geharde tanden in hebt, worden ze niet korter meer, maar alleen dunner aan de achterzijde. Wij hebben alleen geharde tanden. In de kverneland hebben we ze er nu ook al 4 jaar inzitten, zonder dat ze ook maar een millimeter korter zijn geworden. Ideaal, daarom ook die tanden in de nieuwe besteld.
Noorderling
@deufi
Is dat op het einde van het verhaal voordeliger?
Ervaringen die ik hoor is dat ze 3x zo duur zijn en 2x zo lang mee gaan. Scheelt je alleen wisselen en verstellen. Vorig jaar toen de grond zo hard was als beton kon je wel merken dat tanden sleten na een dag beton breken. Doe verder vooral licht zaaibed maken, zie er tot dusver nog niet echt de meerwaarde van in.
deufi
@Noorderling vorig jaar was hier alles ook als beton zo hard. Geen slijtage gezien op de tanden na enkele tientallen hectares "beton roeren". Geharde tanden zijn hun prijs zeer zeker waard. Ik schat in dat ze 4x zo lang meegaan. En ze worden niet korter en dat is ook een hoge effectieve meerwaarde achter de voorzetwoeler en op de ploegsnedes.
MaxxuM4ever
@deufi laat je die apart harden of kun je die zo kopen?
+1
deufi
@MaxxuM4ever die kan je zo kopen bij de lmb.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Maschio Kopeg en hebben de trefwoorden lemken en 3000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!