Hoe laat je veilig een trekker passeren? Deze kinderen krijgen er speciaal les in

Wat ziet de bestuurder van een trekker? Hoe groot is de dode hoek? En hoe zorg je dat je zelf veilig blijft als je een trekker tegenkomt op de weg? Leerlingen van basisscholen in het buitengebied van Oldebroek kregen maandag speciale gastlessen in het omgaan met landbouwverkeer. Want nu de scholen weer zijn begonnen, komen de leerlingen nogal wat trekkers tegen op de weg.

Deel dit topic

Reacties

+5
wim-same
Goede zaak. Zo zouden alle mensen ook een met in een trekker en een vrachtwagen moeten zitten en er mee rijden. Dan zien ze ook wat de chauffeur wel, maar vooral ook niet ziet, en ook hoe een chauffeur de bocht moet maken.
+5
mf 6150
Goed dat dit gebeurd, al mag het voor sommigen chauffeurs ook weleens andersom gebeuren
+2
wim-same
@mf 6150 En daar ben ik het ook wel mee eens. Het is niet bepaald het recht van de sterkste. Maar dat een fietser ongeveer onschendbaar geworden in het verkeer is geen goede zaak. Zorg vooral altijd dat er oogcontact is met de chauffeur. Ik heb het ook al zo vaak gehad dat ik een fietser pas op het laatste moment zag. En het is zo'n ongelijke strijd, een fietser tegenover een trekker of een vrachtwagen, maar ook een personen auto hoor.
+4
wim-same
@mf 6150 Ik zeg tegen mijn vrouw en dochter ook altijd, zorg dat de chauffeur jullie ziet. Dat is het belangrijkste.
wim-same
@mf 6150 Ik zeg tegen mijn vrouw en dochter ook altijd, zorg dat de chauffeur jullie ziet. Dat is het belangrijkste.
+3
Corne S
Goede zaak. Afgelopen zaterdag stond ik ook versteld van het rijgedrag van mensen. Een koppel kalveren moest over de weg om binnen te komen. Bleven vrij netjes in de wegberm. Sta je het verkeer te waarschuwen, maar blijven hun snelheid behouden. Je moet er niet aandenken wat er gebeurt als zo'n beest ff een stapje de weg op zet.

Of van die mensen die dan een vrachtwagen of trekker voorrang moeten verlenen, maar op het laatste moment stil gaan staan, met als resultaat dat diegene nooit de draai kunnen maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , speciaal , oldebroek , scholen en trekkers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0