Knoop net wel niet goed MF 14 balenpers

Ik heb een balenpers MF 14 waarvan de knopers niet meer werkten en defecten hadden, inmiddels werken ze redelijk alleen komt de knooplus soms net te kort door de knoop en laat hij los.
Ik denk dat dit een afstelling is maar geen idee waar ik het moet zoeken.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft.
Perstouw is sisal vrij dik maar weet niet wat hier origineel in moet.
Mvg Richard
Ferguson3085

Reacties

Ferguson3085
Zo is de knoop nu aan beide kanten
Mvg Richard

(klik om te vergroten)

+1
Klein Rot
@Ferguson3085
Het lijkt erop dat de bek de knoop te snel loslaat proberen of u de knoperbek spanning iets hoger kan zetten.
+1
flip1150
Over het algemeen kun je aannemen dat een kleine pakkenpers het beste perst met sisal 200 van tiptop of Fibron. Er zijn goedkopere merken maar die veroorzaken meer problemen bij oudere (versleten) knopers.
+1
Lutjeford
Hetzelfde probleem gehad bij een NH 278. Bij mij opgelost door de mes arm iets hoger te laten heffen over de knoperbek. Volgens de manual kunnen ook de spanveren van het perskanaal wat strakker gezet worden waardoor steviger pakken gemaakt worden.
+1
county854t
Hallo, ik heb jaren geperst met vito sisal 175m/kg touw nadien ivm met prijs van sisal touw overgeschakelt naar vito 300 kunststofvezel touw en perst zeker niet slechter dan sisal.
En dat in n Gallignani 150F. En deze had ook even dat zelfde probleem. Bij mij zat het in n detail verschil in de knoperbekken. Oude bekken terug gezet en probleem was weg.
Pers nu met die zelfde nieuwe knoperbekken in n International 445D pers en gaat perfect.
flip1150
Er is niets moeilijker dan op afstand een oudere knoper te beoordelen. Ik hoor hier verhalen over de knoperbek terwijl ik het eerder in de touw houder schijf zou zoeken. We hebben het hier ongeacht welk merk pers allemaal over raspe knopers dat scheelt in ieder geval.
Een ding is duidelijk: Goede touw scheelt een vermogen aan ergernis. Mijn ervaring met nylon is beter dan met sisal (sisal 1 misser op 500 nylon 1misser op 2500).
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!