Fiat 450 - Motor smoort bij intrappen koppeling

Ik geloof dat mijn 450 niet het eeuwige leven heeft....
Vandaag is bij het lossen van een vrachtje foliebalen de koppeling geleidelijk anders gaan functioneren. Ik kan er nu de motor mee smoren. Als ik snel schakel, lukt dat nog net voordat hij uitvalt. Zijn we nu bij de afdeling nieuwe koppeling aangekomen of zou het nog mee kunnen vallen?
Huib Chardon

Reacties

+2
HGJR68
Hoor je geen schavend geluid als je de koppeling intrap?
Als je geluk heb is het druklager vast gelopen. Maar dat houden je drukvingers van de koppeling niet vol.
Niet meer doorrijden. Gewoon even de trekker door midden halen en de druklagers/ drukgroep controleren. In het slechtste geval zouden de axiaal lagers van de krukas versleten kunnen zijn
Huib Chardon
@HGJR68 Nee, ik hoor niets bijzonders. Moet wel iets harder trappen.
+1
Kramer U800
Als je een inspectieluik hebt op die Fiat zou ik die er eens afhalen en eens kijken of je wat kan zien. Misschien kun je dan al een hoop vaststellen.
+2
Corne S
Ik zit in het ergste geval te denken, kan het niet het hoofdlager van de krukas zijn? Je duwt als ware de krukas naar voren.

Als je de koppeling intrapt, terwijl hij in z'n vrij staat, heb je het dan ook? En zit er nog wat aangesloten op de aftakasstomp?
Huib Chardon
@Corne S Hij doet het ook in zijn vrij en er zit niets aan de aftakas.
+1
Corne S
@Huib Chardon

Krijg je hem wel goed in de versnelling? Dan weet je of het lager in het vliegwiel heel is. Druklager kan inderdaad ook. Sommige trekkers hebben een inspectieluikje. Sommige trekkers hebben een glijlager ipv draaiend lager.
+1
Welten
Als je de koppeling intrapt en je ziet de krukas Poelie naar voren bewegen dan weet je genoeg. Dan zijn de axiaal lagers versleten. Dan zit er axiaal te veel speling op de krukas.
Huib Chardon
Ik heb de inspectieluikjes open gemaakt. Als de motor niet draait, hoor ik inderdaad een geluid. Ik probeer filmpjes toe te voegen met het geluid en wat er beweegt bij intrappen van de koppeling. Kan iemand daar een conclusie aan verbinden?

Helaas lukt het niet de filmpjes op te laden, maar hij zal toch wel doormidden moeten. Eens kijken of ik daar moed voor zal verzamelen of hem toch maar naar een mechanisatiebedrijf zal brengen....

Dank voor de tips en info!
+1
Kramer U800
@Huib Chardon Je zou eerst de video moeten uploaden op YouTube om hem hier vervolgens te uploaden. Je copieerd de URL link en plakt hem vervolgens.
Huib Chardon
Alsnog de filmpjes. Beetje moeilijk te zien ben ik bang. Voorlader zit een beetje in de weg. Achterste inspectieluik:
; voorste inspectieluik:
;
+1
fiatgroep
Kijk eerst eens of je de krukas een beetje heen en weer kunt bewegen.
Want ik denk dat de axiaal lagers er uit liggen.
Want van een druklager die kapot is gaat hij niet afslaan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!