Vraag voor de foliewikkelaars

Ik zit sinds dit jaar met enorm veel rollen folie die voor gebruik al beginnen te 'werken'.
Zelfs een paar dozen waar de binnenrol al gewoon naar buiten geschoven komt terwijl ze nog op de pallet staan.
Zonder even direct merken te noemen ben ik benieuwd of meer mensen dit probleem hebben. Moet er wel bij zeggen dat ik rollen van 50cm heb.
Op de foto twee nieuwe rollen en twee rollen die op de wikkelaar zaten. Na een paar dagen in de loods zijn de rollen zo uitgezakt dat ze klem lopen in de wikkelaar.

Deel dit topic

mrpieter

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Jeroen-ford
Door de warmte? Dat de lijm zacht word?

Hier geen last van gehad met zowel silotite folie als folie van visscher
+1
mrpieter
@Jeroen-ford @wim-same dit komt van visscher vandaan.
Pallet van vorig jaar die ik nog had staan geen probleem mee gehad.
Met de pallets van dit jaar wel, met beide kleuren die ik gebruikt heb.
wim-same
@mrpieter Ik pers en wikkel al sinds 2007 geen balen meer, dus ook na die tijd geen ervaring met Visscher
Koers
@mrpieter gewoon even bellen met je vertegenwoordiger. Bij mij ruilen ze de rollen dan zonder problemen om. Het verschijnsel heet trouwens een 'getoornde rol' en is een bekend probleem.
jehan
@mrpieter heel raar terwijl het deze zomer niet eens zo heet was als vorig jaar ..wij hebben het met een rol gehad die te lang in de pers voorraad kamer was blijven zitten ..als k nu veel moet persen pak ik altijd de rollen het eerst die het verst weg zitten van de wikkelaar.. welk merk folie is dit ??
wim-same
Inderdaad door de warmte denk ik. Het merk folie is best wel belangrijk. Vaak is goedkoop toch duurkoop. Met Visscher folie heb ik ook nooit geen last gehad.
Jeroen-ford
Mischien dat je ze wel weer terug kunt laten zakken als je bijvoorbeeld een paar stenen op de buis zet en hem andersom wegzetten
mrpieter
@Jeroen-ford ja al eens geprobeerd, maar als het een keer is begonnen dan krijg je het niet meer terug.
Jeroen-ford
@mrpieter wat zegt visscher ervan? Ik heb goeie ervaring met hun after sales
case 745 xl
Bel Bart Brinkman eens ik heb altijd de fx untherland van hem en nooit problemen. Eren erg goede service
sorry
Hoeveel kg weegt zo,n rol en hoeveel balen van 120 doe je ermee?
+2
Tommie1
Nou van VisscherHolland hoef je niets te verwachten is mijn ervaring, hier een keer problemen gehad met kuilplastic en ze trekken allemaal z'n keutel op als je ze erbij roept.
+1
labella
@Tommie1 die ervaring heb ik ook, hier een keer een rol kuilfolie van Visscher die op de vouwnaden scheurde maar toen wilden ze ook niets.
+1
mlkvhoudr
@labella ik koop niet rechtstreeks maar hier werden de problemen met het kuilfolie gewoon zonder problemen omgewisseld door VH
labella
@mlkvhoudr ik kocht wel rechtstreeks. de wikkelfolie heb ik ook niet meer van hun maar dat was een prijskwestie.
mlkvhoudr
@labella dat zal t verschil dan wel zijn
+3
Tommie1
@labella Echte droeftoeters daar, rol plastic slecht, gehele kuil zandvrij moeten maken, wilde ze op een rol van 16 meter breed een vergoeding geven van 90 euro, maar dan wel korting op een nieuwe rol. Dus dan kost het ze nog niks, ik heb gezegd steek die 9 tientjes maar in je reet anders moet ik er mn mond ook nog over dichthouden.
+1
cjw73
@Tommie1 had bij een ander bedrijf een rol waar om de paar meter een gaatje in zat. Geen probleem werd gewoon een nieuwe rol gebracht.
Elvis
@cjw73 aantal jaar van koopstra plastic gehad, de goedkoopste maar altijd is er geknooi met bv scheuren op de naden en vorig jaar de hele mais bult over de lengte open gescheurd. kon geen zand op volgens hun
Frans1
@Elvis ik had de laatste 2 jaar de blauw/witte folie bij hun, dat beviel me goed. Taai plastic
Jeroen-ford
@Frans1 hier net zo helaas niet meer leverbaar

Scheelde ook nog meer als 10 euro per rol met visscher
Elvis
@Frans1 heb ik nu maar is ook dun zat voor zand erop
+1
cjw73
@Elvis haal het altijd bij buma vandaan nooit gedoe.
+1
hoest
@Elvis ik heb het al jaren bij koopstra vandaan en 1 keer een groen wit kleed gehad die op de naden scheurde. Anders altijd de paars witte en die doen het goed
JappieJo
@Tommie1 hier ook zoiets gehad kwam via een ander bij Visscher vandaan, gratis een nieuwe rol gehad en kraan en manuren netjes vergoed. Hoe hun het bij Visscher hebben geregeld weet ik niet
mrpieter
@Tommie1 de rollen wikkelfolie worden tot nu toe netjes omgeruild.
Alleen vind het zelf lastig genoeg als je 10 rollen folie op je pers zet dat het dan niet zeker is dat je ze alle 10 kunt gebruiken..
Aangezien de prijs van wikkelfolie dit jaar nogal gestegen is ga je ook niet zomaar even een paar pallets extra neerzetten.
bio boer
Als ik het zo lees kunnen ze die rollen beter horizontaal leveren lijkt mij zo of ligen die rollen ook horizontaal op de palet ?
bio boer
@bio boer of worden ze dan weer ovaal 🙈
mrpieter
@bio boer haha nee ze worden niet ovaal.
Ik heb zoiets van ik bewaar ze zoals ze geleverd worden. Dan kan het daar niet aan gelegen hebben.
rubenv
Hier het zelfde probleem gehad met silolite
in de zon laten staan kwam het door bij ons
verplaats na de andere schuur en weg probleem
Klussera
Ik pers met newholland pers met gewitech wikkelaar 50 cm rollen triowrap gebruikt maar door zwart glimmende prima folie 7 laags maar door zwart glimmende balen meer kraaien nu balensil van nuwo uit dirksland 5 laags werkt goed en niet duur ook silopower van brokers gehad vergelijkbare groene folie alleen kan ik met warm weer niet veel liters geven dan scheurt folie te snel bij opstarten wikkelen ik laat de folie zolang mogelijk ik de doos zitten voor schade
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!