Moet er een kenteken op mijn getrokken niemeyer schudder

Ik heb een 4 element getrokken schudder. Moet daar ook een kenteken op of niet?
Ik las dat alles onder de 750 kilo niet hoeft....

Deel dit topic

Reacties

+1
Quintto
Volgens mij is er geen gewicht criteria met betrekking tot het kenteken. Maar moeten alle werktuigen die met de wielen de weg raken tijdens transport een kenteken hebben

alleen als je niet harder gaat dan 25 hoeft je geen eigen kenteken te hebben voor de schudder, maar alleen een witte volg plaat.
+1
Pieter Buren
@Quintto bestaande voertuigen uit de voertuigcatergorie R en S (dus een getrokken schudder) met een maximum beladen massa van 750kg of minder zijn vrijgesteld van de kentekenplicht. Als het kenteken van de trekker niet meer zichtbaar is, moet er een witte volgplaat op.
Bron: Fedecom beslisboom
mklok
@Pieter Buren 750 kg zit je zo aan.
Alex Schanssema
Als je slim bent, zet je er een eigen kenteken op.............................
blauwe tractor
@Alex Schanssema
Dan moet je wel alle gegevens hebben, maar daar kun je aankomen:: doe als zovele stel hier de veelgestelde vraag WAAR vind ik???????????
+3
deufi
Altijd een kenteken aanvragen. Je hebt niet veel meer nodig dan: Merk/Model/bouwjaar/chassisnummer, en paar foto's van de de hark (zijkant en chassisnummer) en het is geregeld.
- Als er geen bouwjaar opstaat, dan schat je die gewoon.
- Als er geen model op staat of niet weet, zet je neer: onbekend.
- Als er geen chassisnummer op staat, dan sla er je er één in.
Een paar minuten werk en je bent klaar.
blauwe tractor
@deufi
Was het maar zo een feestje.
+2
deufi
@blauwe tractor Zo eenvoudig is het toch echt wel. Heb er nu een tiental machines geregistreerd staan intussen. Je moet soms alleen een paar maanden geduld hebben tussen aanvraag en ontvangst. De ene machine duurt 2 dagen de andere 2 maanden voordat je het kenteken hebt.
+1
blauwe tractor
@deufi Waarom staan er dan op dit forum 100.000 vragen over dit onderwerp zijn mensen dan te laks om verder te kijken dan hun neus lang is of weten ze gewoon niet hoe te handelen?????
+1
deufi
@blauwe tractor Initieel lijkt het ook complex. Maar als je er mee aan de slag gaat, blijkt het allemaal wel mee te vallen. De angst is waarschijnlijk groter dan de werkelijkheid, zeker als het gaat om getrokken materieel. Bij zelfrijdende voertuigen heb je wat meer opties.
Corne S
@deufi

Klopt. Alleen vond ik het wel vaag of je nu 1 of 2 foto's in moest dienen. Heb van een aantal machines alleen een type plaat, geen ingeslagen nummer in frame (alleen type plaat).

Ook constructiesnelheid vond ik gokken (kun je ook niet overal terug vinden).

Hetzelfde geldt of het aanhanger of wisselbaar uitrustingsstuk is. Onze opraapwagens zat geen factor 3 tussen eigen gewicht en maximum gewicht.
Jotke
@Corne S

Ons is geadviseerd altijd 40 als snelheid in te vullen.

Aanhanger is kiepwagen. De rest is getrokken uitrustingsstuk zover ik begrepen heb. Een transport mesttank is ook aanhanger. Een gewone gierton niet omdat je daar een injecteur aanhangt.

Foto's alleen type plaatje zover ik zag.
deufi
Quote Reactie van @Jotke:
Ons is geadviseerd altijd 40 als snelheid in te vullen.

Dat klopt, dat hebben ze hier ook geadviseerd, waar geen snelheid bekend van was.
+1
japie82
@Corne S je moet 1 foto hebben met een leesbaar nummer, of dat van een chassisplaatje is of ingeslagen nummer maakt niet uit, het mag ook allebei, heb ik gedaan bij de machines waar ze allebei matig leesbaar waren.
+1
Pieter Buren
@japie82 ik heb bij een paar onleesbare nummers (met het blote oog te lezen, maar onleesbaar op de foto), met Microsoft Paint de nummers eronder gezet. Werd ook geaccepteerd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden schudder , kenteken , getrokken en niemeyer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0