Advies gevraagd mbt onderhoud MB Trac 800

Beste forumleden,

Wij hebben als Scouting groep een MB Trac 800. Deze gebruken wij voor het vervoeren van kampmaterialen, activiteiten en voor klussen om de clubkas te spekken. Wij kampen met wat technische mankementen. Op dit moment hebben wij een probleem met de koppeling, er lijkt iets afgebroken te zijn in de bak. Het ontbreekt ons aan tijd, geld, ruimte en kennis om de trekker in goede staat te houden. Wij komen daarom graag in contact met echte kenners zodat wij een keuze kunnen maken tussen repareren of verkopen. Als iemand ons van advies kan voorzien of interesse heeft in een MB Trac dan kom ik graag in contact. Mijn nummer is 06-10400061.
Mvg De Rangers

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Misschien makkelijk om te vermelden waar je ongeveer zit.
Dan hoeven eventuele vrijwilligers uit limburg niet straks naar texel toe om te klussen
Rangers
Ik was er niet vanuit gegaan dat er zich klussers zouden melden maar onze vereniging zit in Zuidlaren, de kop van Drenthe. We zijn blij met alle adviezen die we kunnen krijgen.
+1
Koiter
@Rangers dan is de beste raad even bellen naar MCV in Assen, mechanisatiebedrijf. Daar zit veel kennis van MB Tracs, en anders Marnix van der Leest, zit ook in de buurt
Rangers
@Koiter Bedankt daar ga ik zeker even mee bellen.
+1
walker1
@Rangers Welkom op dit forum. Ik ben zelf geen MB Trac kenner qua techniek, maar als mede scout wil ik jullie toch wel een goed advies geven. Ik lees dat jullie ook het eventueel verkopen van de MB Tac overwegen. Laat je niet gek maken door mensen die jullie via dit forum benaderen en de trekker wel willen kopen voor een schijtprijs. MB Trac is een erg geliefd merk onder trekker liefhebbers. Het is altijd al een bijzondere trekker geweest, ze zijn nooit in hele grote aantallen verkocht, want was altijd in vergelijking met een standaard trekker erg duur. Inmiddels zijn de MB Tracs al aardig wat jaren uit productie en is zodoende steeds geliefder geworden onder hobbyisten, verzamelaars. Prijzen van gebruikte Tracs stijgen alleen maar.
Kortom, ga de Trac niet zomaar aan de eerste de beste snuiter die geld bied verkopen. Ik weet natuurlijk niet hoe de Trac er uit ziet, wat de technische staat is, maar ik doe er even een linkje bij naar Tractorpool en agriaffaires dan kan je zien wat er zoal gevraagd wordt. De club kan er misschien wel aardig centje mee verdienen als je de Trac goed kan verkopen.

traktorpool.nl/gebruikt/machine_type_id/…

agriaffaires.nl/tweedehands/landbouwtractor/…
flip1150
@walker1 Klopt. verkopen en een andere kopen is nooit een garantie voor minder kosten.
Zoals gezegd als de trekker origineel is en gewoon goed onderhouden word zal de waarde van de trekker alleen maar stijgen. Als je daar tegenover de onderhouds kosten zet zal het onder de streep niet veel kosten om dit gewilde object in gebruik te hebben. Zeker als deze trekker jullie dient. Daarom is ook mijn mening niet te snel verkopen. Een MB trac is gewoon een solide blok no nonsens techniek.
walker1
@flip1150 Wat ik vooral bedoel is dat ze op moeten letten voor mensen die bv een privé bericht sturen met verhaal dat een reparatie erg duur wordt en dat ze de trekker wel willen overnemen voor een schijtprijs.

Was vorige week ook een topic hier, iemand vroeg advies hoe ze het beste een verzameling oude trekkers kon verkopen. Komen natuurlijk aantal tips en mogelijkheden voorbij in de topics, waar ook op gereageerd kan worden. Maar er stond ook 1 reactie tussen met: ik heb u een privé bericht gestuurd" Toen dacht ik wel van waarom moet dat perse in een privé bericht, wat mag de rest niet weten? Wil die persoon alvast wat kopen voor een zacht prijsje voordat het bv op een veiling of verkoop site komt te staan.
flip1150
Volledig mee eens. Er zijn altijd mensen die een ander met zo genaamd "goed" advies een poot uit willen trekken.
Cvx120
MCV assen voorheen DRIES loopt een monteur die alles weet van MB TRAC''s
Koiter
@Cvx120 helaas is monteur in kwestie Henk met pensioen, maar die wil nog wel het een ander doen in dit speciale segment. Vragen kan altijd
Cvx120
@Koiter daarom juist
+1
Rangers
Bedankt voor alle reacties en adviezen. We zijn ook erg gesteld op onze MB Trac maar met de jaren neemt ook het onderhoud toe. We hebben net de remmerij laten gereviseren en nu de koppeling het begeven heeft, zijn we alle opties aan het afwegen. Repareren heeft onze voorkeur maar we zijn beperkt qua tijd en geld. We hebben tot nu toe nog geen goed beeld bij wat er aan de hand is en daar komen we waarschijnlijk alleen achter door de boel uit elkaar te halen.
Fendt926Driver
@Rangers soms is een half uur een specialist erbij veel goedkoper dan zelf 2 dagen sleutelen en nog het verkeerde loshalen.

Zelf in de jonge jaren een geluid gehoord aan de trekker. Dacht dat het de turbo was.
Die vervangen en het geluid was er nog. Bleek dat de startmotor de boosdoender was...
florisrobben
Ik zit helaas niet in de buurt anders had ik graag mee willen denken/helpen. Maar ik heb voor mb ook wel eens contact gehad met kazemier mechanisatie in usquert misschien dat hun u wat kunnen helpen
Koiter
Als ik het goed heb is de bak van de 800 hetzelfde als in mijn unimog, en heb je er een om314 motor inliggen. Als ik de tekst begrijp lees ik iets over de koppeling, en over de bak, wat is er precies gaande?
Rangers
@Koiter Hallo Koiter, Bedankt voor je reactie. Het volgende is er aan de hand. Met het intrappen van het koppelingspedaal ontkoppelt de bak niet. Het pedaal zelf lijkt ook weinig te doen. Aan de buitenkant (tussen pedaal en de as die de bak in loopt) lijkt alles in orde. Ik heb zelf het gevoel dat de vork die de koppelingsplaten van elkaar drukt is afgebroken of dat er iets anders in de bak defect is. Het probleem is plotseling ontstaan, dus geen mankement dat door de jaren heeft erger is geworden. Onze bak heeft aan de linkerkant een arm die naar het pedaal loopt en aan de rechterkant naar een demper oid. Enig idee?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!