Lassen met gevulde draad

Heeft er iemand ervaring met gevulde draad. Ik wil om thuis te hobbyen een mig/ mag apparaat gaan aanschaffen maar zit nog te twijfelen of ik hem met een gas of vuldraad wil gaan gebruiken. Ik heb wel ervaring met gas maar heb eigenlijk nog nooit met vuldraad gelast.

Deel dit topic

Reacties

RobVolvo
Voor klein werk en hechtjes maken kan je met gevulde draad wel uit de voeten, ga je wat zwaarder lassen en grotere dingen ben je in mijn ogen veel gelukkiger met een gasfles en 0.8 of 1mm draad. 😉
caseboy
@RobVolvo dat is vooral waarom ik een lasappataat erbij wil voor kleiner en dun laswerk en om dingen in mekaar te hegten. ik heb nou een elektrode apparaat, dat werkt voor zulk werk niet makkelijk. voor lange en ook zwaar laswerk werkt dat wel perfect
+1
InsaneNL
Ik zou in elk geval een redelijk apparaat kopen waar ook gewoon een gas fles aan kan, als gevulde draad dan niet bevalt heb je het geld aan het apparaat in elk geval niet weg gegooid.
caseboy
@InsaneNL dat was ik ook wel van plan
InsaneNL
@SJB533 we hebben weer een spammer
SJB533
EA_MF
Ik zou van beide een rol draad halen. Fluxcore kun je prima gebruiken bij reparatiewerk, dan hoef je de gasfles niet mee te slepen en je beschermgas is minder windgevoelig dan mig/mag. Als je aan schoon staal of blik last kun je uitwijken naar mig/mag, en bij dik staal naar dual shield (fluxcore draad+gas).
+1
Hkramer
Zo'n enkel gevulde draad apparaat had ik niet gekocht. Je kunt beter een degelijk (misschien iets ouder ivm prijs) mig/mag lasapparaat kopen van bijv. Kemppi/fronius/miller etc. etc.

Mocht je nog met gevulde draad willen lassen kan dit met ook met een mig/mag toestel. je kunt hier dan gasgevulde draad in doen en verlassen met nog de gewone gasstroom er naast, dit doen wij ook altijd in het keurwerk. Bere sterk. ook wel dual shield genoemd.

maar het simpelst voor de hobby is het gewoon bij een mig/mag toestel houden met een argon/co2 mengsel
SJB533
@Hkramer
Hij heeft het ook over een met een gasaansluiting, toch? 😉
Fordje4600
Ik heb een jasic 350 ampere lasapparaat gekocht bij kippers, kan je met gevuld draad, gas en met elektrode lassen. Nieuw iets van 1200 euro, dat is meer als gebruikte apparaten maar is een super lasapparaat zonder ellende en garantie
barteltie
@Fordje4600 zo n lasapparaat heb ik ook! Super ding!
bartjuh
Ff op YouTube naar Harry the ferryman zoeken. Die probeert regelmatig wat gereedschap van hbm. Heeft laatst nog een video gemaakt van fluxcore apparaat van de Lidl. Viel hem niet tegen
+2
Sjon
@bartjuh het reclame kanaal van hbm met allemaal goedkoop chinees spul, Harry’s Bagger Machines.
Leuk als je iets maar af en toe gebruikt maar anders kan je beter een goed merk kopen.
+1
casejxu
@Sjon wij hebben voor de kleine las klusjes elektrode apparaat van hbm. Echt n top ding. Voor t echte werk in de werkplaats staat wel en professionele mig mag
+1
Hannesman
@Sjon heb een MiG/TIG lasapparaat van HBM, last anders prima. Goed in te stellen en een stabiele instelling. Doet niet onder van een duurdere machine... Tis niet de vloeistof gekoelde lasautomaat waar ik normaal mee werk, maar die kost ook wat meer 😂
+2
SJB533
@bartjuh
Dat is geen fluxcore, maar een 4 in 1. (MMA, MIG/MAG (en dus ook fluxcore), WIG). Heb meerdere reviews gezien. Schijnt inderdaad een leuk hobbyding te zijn. (Guess what: ook maar eens besteld 🤐)
erik9831
@SJB533 dat wil ik zien 😄
SJB533
@erik9831
Ik heb 'm niet. DHL stond voor een dichte deur 🤐
caseboy
@SJB533 bij ons zetten de postbodes de pakketjes achter als er niemand thuis is
SJB533
@caseboy
Wordt bij mij een beetje lastig. Moet hij/zij/hen de halve wijk door...
+1
erik9831
@SJB533 ben benieuwd naar de machine, maar ook de dingen die je ermee gaat doen. 😉
+4
SJB533

(klik om te vergroten)

Zo, morgen de td eens aan het werk zetten. Kan 'm mooi testen
+2
Hannesman
@SJB533 poah daar heb ik een plasma snijder van, Parkside is best oké 😁
+2
SJB533
@Hannesman
Ik zou het niet kopen als professional, maar voor de hobby is het inderdaad wel leuk. Heb inmiddels al meer van Parkside.
+2
erik9831
@SJB533 de lesgever van de avondschool zegt niet dat het slecht is of goed. Maar hij zegt wel, dat toestellen van rond de 150 à 200€ meer dan voldoende is voor hobby. Er zit ook veel verschil op, tussen de verschillende merken onderling in dezelfde prijsklasse.

Op de avondschool hebben we zelf verschillende machines en heb toch ook wel men voorkeur van machine.
caseboy
@Hannesman ik heb die plasma snijder ook. gebruik hem voor de hobby en werkt super voor de hobby en valt mij ook niet tegen hoe dik je ermee kan snijden
case 745 xl
@caseboy en hoe dik is dat dan?
caseboy
@case 745 xl het dikste wat ik er tot nu toe mee heb gesneden is 10mm
Hannesman
@caseboy ik gebruik hem ook voor de hobby, en zo'n 10mm is wel maximaal kwa mooi snijden. Wel een flinke compressor nodig. Ik kreeg hem van iemand, dacht echt van.. nou we gaan het zien. Mr werkt best wel mooi
+1
CaseCS130
Een combi apparaat die zowel met normale draad als gevulde draad overweg kan is het handigste. Let wel even op je gezondheid met gevuld draad lassen. Dat is het smerigste lasproces wat er is, nog erger dan elektroden.
Nieuwe goedkope machine of oude merkmachine is een moeilijke discussie. Mijn 1 na laatste gebruikte merkmachine hield het geen 2 maanden uit en de merkdealer liet me zitten want machine te oud.
Nieuwe op inverter gebaseerde machines zijn ook vele malen lichter zoals die Jasic en hbm machines die hier genoemd worden. Maar ze bevatten wel vele malen meer elektronica dan een kopergewikkelde machine dus de levensduur daarvan moet zich nog bewijzen.
+2
Hannesman
@RobVolvo tis eigenlijk net andersom, Fluxcore draad kan je mooi stapelen en brand dieper in dan MIG, je kan er dus heel fijn ogen mee aan dikke cilinders lassen (wel moet je de Slag/Slak er af slaan/borstelen) MIG/MAG kan je heel fijn instellen om dun spul te lassen zonder er veel warmte in te brengen.
+1
jehan
Ik heb vorige week een twedehands las apparaat gekocht bij een bedrijf die verkoopt niks anders dan lasapparatuur..vroeg hem ook naar de gevulde draad ..niet aan beginnen zei hij ..noemde een reden wat hier al genoemd is is smerig lassen met die dampen van gevulde draad...ben even met een nieuwe apparaat bezig geweest ..een hele leuke uit china een en al electronica ..die moest ik niet ..doe mij maar een simpele twedehandse met weinig toeters en bellen ..heb em inmiddels thuis las als een tierelier met gewoon een flesje gas en 1mm lasdraad
+1
JD3010
@jehan Ik heb ruim 10 jaar geleden een nieuwe gekocht, een A-merk. Het was een mooie aanbieding waardoor een gebruikte voor mij niet zo aantrekkelijk meer was.
Het last super!! Zeker een goede keuze geweest toen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0