Mc-Cormick D 436 - Gooit koelwater uit de overloop

Hallo,
wij zijn onlangs eigenaar geworden van een nette d 436. echter blijft deze koelwater uit de overloop druppelen na er even gas is gegeven. gebeurt niet als hij stationair loopt. waterpomp lijkt recent te zijn vervangen. zit verder ook geen water in de olie. trekker rijd en loopt verder prima. is dit iets om werk van te maken of gewoon goed in de gaten houden hoeveel kloelwater er nog in zit.

Deel dit topic

Rickhn

Reacties

jan-kees same
Dan zit er denk ik toch een klein lek in de koppakking denk ik ,lekt hij compressiedruk naar het koelsysteem
Rickhn
@jan-kees same oke. ook een manier om dit te testen?
jan-kees same
@Rickhn kan wel ,als je per cilinder de compressie meet weet je welke lek is ,maar dan moet hij alsnog open .dus dat meten heeft niet zo veel zin.
IHCparts
Borrelt het flink in de radiateur als de motor loopt? Als het probleem na vervangen van de koppakking niet weg is, kan het ook zijn dat je een scheur in een cilinderbus hebt.
Rickhn
@IHCparts borrelt wel flink ja. bij het gas geven komt het er bijna bovenuit spetteren als de dop eraf is.
Klein Rot
@Rickhn
Dan haal de kop er maar af kans op lekke koppakking scheurtje in de kop of wat ihcparts al zegt scheur in de cilinderbus.
IHCparts
@Klein Rot Inderdaad, verstandig om de cilinderkop te demonteren. Ik zou ook de tractor niet meer laten lopen, als er water op de zuiger komt en je krijgt waterslag ben je verder van huis.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 en hebben de trefwoorden koelvloeistof en koeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!