Motorolie wissel en dichting tussen motorblok en carter vervangen

Beste forumleden, wij zijn toe aan een wissel van de motorolie. Is verstandig om alsdan ook de dichting tussen blok en carter te vervangen en het carter van alle smurrie te ontdoen? Op het eerste zicht lijkt het carter zich deels onder het tegengewicht achteraan te bevinden. Weet er iemand of het carter goed van blok geschieden kan worden? Bedankt en beste groeten
DBRaymond

Reacties

Klein Rot
@DBRaymond
Over welk voertuig en merk gaat dit??
basia
@Klein Rot

Ik vermoed , de Deutz motor van zijn Atlas kraan !?
DBRaymond
@basia @Klein Rot Klopt. Het gaat om de Deutz motor f3l312 van onze bandenkraan Atlas. Alle hulp wordt gewaardeerd.
Klein Rot
@DBRaymond
Dan zou ik het hele blok eruit halen en alles in een keer repareren/vervangen. Is ook makkelijker werken hoef je niet steeds bovenop de kraan te klimmen en kan je de ruimte waar de motor zit ook goed schoonmaken.
DBRaymond
@Klein Rot Dat is natuurlijk nóg ingrijpender en is niet echt de bedoeling. Want voor de rest dient er in feite niets aan de motor te gebeuren. Omdat er toch een motoroliewissel zit aan te komen waren we van mening dat insgelijks het carter zou kunnen worden gereinigd… Vandaar onze vraag of het carter van deze machine al dan niet moeilijk is te demonteren?
Rick V
@DBRaymond het is zeker een blikken carter? Daarmee bedoel ik een dunwandig carter dat geen onderdeel is van het chasis zoals bij de trekkers?
+1
DBRaymond
Mogen we uit deze reacties dan opmaken dat 15W40 (een minerale olie dus) de beste keuze is? Eventueel een sae 30?
DBRaymond
Welke motorolie adviseren jullie in deze motor deutz f3l912? 15W40 of SAE30
+1
Rick V
@DBRaymond 15w40
DBRaymond
@Rick V Dut is duidelijk. Denkelijk!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!