Illustratie van:

Deutz D3005 - Hoe werkt mijn hydrauliek?

Ik heb een Deutz 3005 met naast de hefhydrauliek ook een aanbouwhydrauliek. De hendel voor deze hydrauliek stuurt de 2 oliedruk uitgangen aan die aan de achterkant van de trekker zitten.
Kan ik hier een dubbelwerkende cilinder op aansluiten?
Of is deze alleen voor een enkelwerkende cilinder en zo ja, waarom zitten er dan 2 uitgangen op (mannelijk en vrouwelijk)? Dus wat kan ik dan met de 2 uitgangen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Rick V
Het is waarschijnlijk een ew ventiel, dus een leiding of slang naar achter?

Die andere leiding is de drukloze retour, dus doet niks, je kunt dus alleen een ew cilinder gebruiken op dat ene ventiel

Je zou een dw cilinder kunnen gebruiken die je gebruikt als ew cilinder, dan gebruik je 1 aansluiting van de cilinder niet, dan die je die bijvoorbeeld op de drukloze retour maken
+1
Corne S
@Rick V

Of elke keer de slangen omsteken.

Met 2 ew ventielen kun je een dubbelwerkende cilinder aansturen, je moet alleen wel blijven nadenken.
Rick V
@Corne S was ik ook van plan bij mn 4006, de vernielen zijn erg prijzig
+1
Loeideutz
Zoals hierboven al vermeld is de tweede aansluiting waarschijnlijk een druiloren retour. Je kunt dan dubbelwerkende cilinders aansluiten die zelf een bedieningshendel hebben. Je moet dan de hendel op de tractor vast zetten dat die constant druk geeft en vervolgens kun je met de hendel of hendels op de machine de cilinders aansturen. De olie kan dan altijd via de drukloze retour weer naar de tractor terug.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3005 en hebben de trefwoorden hydrauliek , werking en cilinder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0