Koeckhoven produceert met Eco-JK eigen versie Spaanse Ovlac-ploeg

Vijf jaar nadat familiebedrijf Koeckhoven uit het Noord-Hollandse Schermer de Spaanse Ovlac-ecoploeg importeerde, wordt de machine overal toegepast. Het nieuwste model, de Eco-JK, bouwt het deels in eigen huis. Voor iedere grond(soort) heeft het nu een ecoploeg in het programma.

Deel dit topic

Reacties

jan4072
Vroeger was er de stoppelploeg. Wat is nu het verschil behalve de prijs?
+1
radium45
@jan4072 De werking is ongeveer hetzelfde. Ik vraag mij alleen af waarom het allemaal zo zwaar en lomp moet zijn om maar max 15 diep te ploegen. Hier in de buurt loopt een ecoploeg waar toch weer een trekker van 200 pk voor staat alleen al om dat ding van de grond te krijgen.
stannetje96
@radium45 je kan er ook wat lichters voor zetten maar dan weet je wel zeker dat je thuis kan blijven als het iet wat vochtig is bovenop. En met zoveel scharen krijg je toch een behoorlijke lengte, daar ontkom je niet aan
+1
radium45
@stannetje96 Klopt, maar wat ik wil aangeven is dat 1 stoppelploeg niks weegt. En dan las je een 2de stoppelploeg erboven op en dat weegt dan 2 x bijna niks...
Adrianus
@radium45 idd, ik kijk er net zo naar; wellicht is er markt voor een lichtere uitvoering voor zand gronden waar geen 200pk voor nodig is. . . . Verdichting voorkomen; start aan de bron; lage(re) voertuig gewichten . . . . .
Allrad
@Adrianus
Zoiets?
mf 6150
@Allrad
Zodan, daar hoef je op de klei niet mee aan te komen😅😂
JD3010
@mf 6150 Op zulke mooie grond ploegt alles goed.
+3
DANOONTJE POWERR
@JD3010 ik ken er zat hier in de buurt die dat zelfs nog weten te verklöten. 😁
Adrianus
@Allrad Die kant op idd. Gewicht is toch nog behoorlijk zie ik bij dit exemplaar. Voor dit soort omstandigheden zou wat slanker wel kunnen lijkt mij.
MFPOWER06
Wij doen het ook met 130 pk aan een 7 schaar zitten op lichte klei gaat prima het lastigste is de goede gewichts verdeling

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN