Illustratie van:

Deutz-Fahr D 7207 - Claxon ontbreekt / oververhitting gevaar

Afgelopen jaar een deutz 7207c gekocht maar hier ontbreekt de claxon. meet geen spanning op de bedrading daarvoor wanneer ik de claxon indruk. Klopt het dat deze ook signaal geeft bij oververhitting. Hoe los ik dit op?

Deel dit topic

Reacties

Ronijn
Die schakelaar gaat regelmatig stuk. De hendel kun je compleet kopen. Zijn van Hella.
motointegrator.nl/producten/…
Fritske1978
Misschien al bekend, maar claxon is geschakeld op de min pool. Hij moet dus constante plus hebben.
Als je geen spanning meet kan er een zekering kapot zijn, als je geen geschakelde 0 meet, dan is de kans groot dat het inderdaad de schakelaar is.
Het klopt inderdaad dat deze signaal geeft bij oververhitting (bij de 6806 in elk geval), ik heb een keer een doorgeschuurde kabel van de temp sensor gehad die contact maakte met chassis. Toen bleef de claxon dus ook toeteren..
5000 fan
@Fritske1978 oke, duidelijk, wist niet dat deze over de minpool geschakeld wordt. werkt het temperatuur alarm wel bij een defect claxon schakelaar? ik zal in elk geval weer een claxon monteren voor de veiligheid
Fritske1978
@5000 fan ik denk dat hij ook werkt als de schakelaar kapot is, maar weet niet zeker. Je kan de kabel van de temperatuursensor opzoeken, en tegen de massa houden, als ie dan begint te claxoneren weet je genoeg. Volgens mij ligt de kabel rechts ergens bij de oliekoeler in de buurt, als ik t me goed herinner was ie bij ons daar ergens doorgeschuurd op de rand van de bak die om de oliekoeler heen zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 7207 en hebben de trefwoorden beveiliging en toeter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
436
TREFWOORDEN