Hallo, mijn mf 6490 dyna 4 schakelt stroef, om dit te verhelpen dacht ik de bedieningskabels te vervangen, maar hoe stel je deze precies af?

Afstellen bedieningskabels versnellingsbak mf 6490 dyna 4
Fred6490

Reacties

KMMF
Dat is geen dyna 4, maar Dynashift. Als de bak neutraal staat, moet de versnellinghendel tussen de positie 3 en 4 staan.
Fred6490
@KMMF Alvast bedankt voor de reactie. Dus als ik het goed heb begrepen zet ik de bak in neutraal, raak de pook niet aan en regel dan de kabels tot ze er zonder spanning op gaan? Ik heb deze reeds gemonteerd en tractor schakelt goed en blijft in versnelling maar ben toch nog niet helemaal gerust. Kan het dat ze zo geregeld zijn dat de bak juist op de grens tussen twee standen staat?
Jan mf6465
Ik zou de kabels wat er nu opzitten eens los doen aan de versnellingsbak en eens proberen of ze dan ook stroef gaan. Even soepel schakelen als met een rechte pook gaat volgens mij nooit met bowdenkabels. En de smeernippels op het schakel mechanische op de versnellingsbak niet vergeten, dat kan ook helpen
Fred6490
@Jan mf6465 Bedankt voor de reactie. Heb ik gedaan en geconstateerd dat het beste eraf was van de kabels.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!