Atlas 1202 - Functies meters lampen knopen op instrumentenbord

Ons vader heeft jarenlang gewerkt met zijn Atlas kraan. Niemand anders dan hij kwam er op. Nu is ons vader er niet meer en wijzelf kennen niets van deze kraan en willen hem ook niet van de hand doen aangezien ons vader er vele jaren in heeft gesleten.

Dus kan iemand ons vertellen wat de functie is van de diverse meters, lampen en knopen op het instrumentenbord (we sturen een foto mee)?

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

+1
DBRaymond
Instrumentenbord Atlas AB 1202

(klik om te vergroten)

+3
tractor1961
Linker meter gaat branden/alarmeren als motor te heet word, middelste meter uren teller, rechter meter luchtdruk van je systeem ,de luchtdruk wat in je tank zit, onder in de tank zit een ventiel om het condensaat water af te tappen , rode knop links alarm lichten, kleine zwarte schakelaartje er naast bij gebouwd voor eventuele schijnwerper, zwarte drukknop er onder startknop motor.
rechterkant stuur zwarte knop de claxon, er naast contactslot ( indrukken contact aan) doordraaien naar rechts voor dim/groot licht, bovenste rij lampjes olie druk (rood rechts boven?) controle lampjes verlichting etc
+1
DBRaymond
@tractor1961 Dankjewel voor de duidelijk. Daar kunnen we zeker iets mee. Je kent deze kranen dus. Dan weet je misschien ook waarom de pook links naast het dashboard om vooruit en achteruit te rijden om achteruit te rijden moet naar achter gehouden worden? Anders gaat hij niet achteruit. Vooruit blijft hij gewoon staan in vooruit en moet niet vooruit gehouden worden om te blijven vooruit rijden. Maar om achteruit te rijden dus wel.
+1
langeslagdiesel
@DBRaymond om de bewuste rijhandle zit een beugeltje beneden. Aan de binnenkant van de rijhandle zit een geleide gootje met 3 gaatjes. Vooruit, midden, achteruit. In je rijhandle zit een veertje met een pinnetje die in deze gaatjes valt en zo de functie borgt. Tussen die gaatjes slijt langzaam door gebruik een gootje. Dus dan borgt het pinnetje niet meer. Dus plaatje en pinnetje demonteren en ff namaken. Weet niet meer of het plaatje van messing was of staal. Bij het laatste kan je hem oplassen en weer rond boren. Het beugeltje slijt ook een sleuf in je rijhandle dus die ook ff oplassen. Was vroeger een veel voorkomend kwaaltje bij atje.
roscho
Als je dat dashboard eens schoon maakt met een doekje met wat remreiniger erop, dan kom je misschien nog wat beschrijvingen tegen.
+1
DBRaymond
@roscho Daar heb je helemaal gelijk in maar zover waren we nog niet geraakt… Het gaat om een machine die hier nieuw werd aangekocht en die altijd hier is gebleven en steeds goed werk heeft verricht. De machine is ook nog volledig compleet en origineel. Onze vader die er niet meer is heft al altijd mee gewerkt. Dikwijls was die kraan sterker dan die later zijn bijgekomen. We willen ze dan ook hier houden.
blauwe tractor
What's in a Name???????????????????????????????
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1202 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!