Van 6 naar 8 duims zuigslang

Hallo,

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met en 8 duims zuigslang die voor en 6duims vernauwing gaat? Plaatselijk mechanisatie bedrijf zegt dat dat aardig sneller moet gaan dan door en 6 duims mestslang. (Vacuumtank) echter zie ik het weinig voorkomen. Komt en aansluit systeem op dus omslepen met en zwaardere slang is geen probleem.

Mvg

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
Als 8 duims naar een 6 duims gaat is het meeste voordeel van een grote diameter weg. 8 duims heeft bijna een dubbele doorlaat van een 6 duims.
+1
Siete
@Fast Eddy
Ik ben geneigd het met jou eens te zijn..
De rest van het systeem blijft 6duims. Zou je winst dus alleen de lagere weerstand in het aanzuigen door de slang zijn...
Daarnaast moet ik denken aan een gesprek met iemand die met de volgende uitleg kwam... Probeer eens een glas leeg te drinken door een rietje, en dan nog eens door een 12mm pvc buisje...
Verhaal dat de "pomp" hetzelfde blijft alleen de aanvoer leiding veranderd..
+1
J asper
@Siete Verschil is alleen dat je hem met mesttank een keer vacuüm trekt, dat red je niet met je glas drinken in een keer 😜
+1
Siete
@J asper
Hahaha nee dat mag ik niet hopen. 🙈
Zeg ook zeker niet dat ik gelijk heb hoor. Is meer hard op denken eigenlijk 😅
Heb alleen ervaring met dan wel compleet 6 of compleet 8 duims systemen.
Ik zou denken dat een 8 duims slang op een 6 duims systeem geen sprong vooruit is...
+2
J asper
8 duims slang en 6 duims koppeling ging stuk sneller als 6 duims. En als je er goed voor stond wou aankoppelen ook wel. Maar met 8 duims koppeling ook zou het vast en zeker nog sneller gaan.
+1
langeslagdiesel
@J asper jou ervaring heb ik ook. Zeker in wat dikkere mest. Tegenwoordig trek ik ook wel eens op 2, 6duims slangen. Dat gaat nog weer ff sneller in normale mest. In dikke mest maakt het niet veel uit. Dan gaat volledig 8 duims aanzienlijk sneller dan 6 of 2 x 6.
+2
mdoornekamp
Heb je al een turbo vuller?
Fendtvario718
@mdoornekamp nee, dat had ik int hoofd voordat het mechanisatiebedrijf met dit idee kwam😅
+2
mdoornekamp
@Fendtvario718 dikke slang helpt wel iets. Maar turbo vullen heb je meer aan. Krijg je de tank ook vol.
+2
deutzgek
@Fendtvario718 2 keer 6 duims gaat als een speer kan geen turbovuller tegenop. tenminste hier niet
Derkmax
@deutzgek Hier ook 2x6 duims, zelfde ervaring 5 M3/ minuut

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN