International 644 - Is dit voor je knipperlichten

Hallo iedereen,
Mijn knipperlichten(pinkers) doen het niet en de gevarenlichten ook niet ,in de afbeelding zie je een kasje en als ik mijn knipperlicht opzet maakt dit even een kort geluid en dan stopt het ,maar de knipperlichten en gevarenlichten werken op die korte tijd ook niet ,is dit dan kapot ?
Laat het weten
Alvast bedankt

Deel dit topic

dylan-vd644

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

cyrus-van-gelder
Dat komt mee heel bekent voor !!!! bij mijn 644 gebeurt precies hetzelfde!!! De alarmlichten werken bij mij sowieso niet.
Maar als je de knop nog eens indrukt, dan doen de richting aanwijzers het ineens wel. Misschien relais stuk of verkeerd aangesloten. Probeer het eens of de richting wijzers werken als je alarmlichten knop uitschakelde.
dylan-vd644
@cyrus-van-gelder op de foto is dat het relais
cyrus-van-gelder
@dylan-vd644 dat had ik al gezien
  • πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ . Ik bedoel natuurlijk als alles er in gebouwd zit.

+1
chucky5o
@cyrus-van-gelder ik heb om die reden geen alarmlichten meer, heb alles doorgelust. Knipperlicht werkt nu perfect.
cyrus-van-gelder
@chucky5o Dat heb ik dus ook gedaan hoor. Richting aanwijzer werkt nu bij mij ook perfect. Grootlicht/ dimlicht en claxon, alles werkt gewoon.
  • πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ alarm lichten dus idd niet nee


+1
dylan-vd644
@cyrus-van-gelder en moet je dan de draden van de alarmlichten samen koppelen met die van de richtings aanwojzers
+1
cyrus-van-gelder
dylan-vd644
@cyrus-van-gelder ik heb nu een probleempje ik heb een nieuw knipperlicht relais gekocht en nu werken de gevarenlichten wel als ik op de knop druk maar nu doen mijn richtingsaanwijzers het niet
JordyW
@dylan-vd644

Hendeltje onder het stuur werkt ook, heb je dit doorgemeten? Tussen 49a en L of R moet er een verbinding ontstaan als je de hendel omhoog/omlaag doet.
dylan-vd644
@JordyW hendeltje zou normaal gezien moeten werken lichten werken toch gwn
cyrus-van-gelder
@dylan-vd644 dan licht het niet aan het relais. Zijn wel duur die relais. Het kan ook nog in de bedrading zitten. Hoe is het stokje van de richting aanwijzer? Kan ook stuk zijn hoor,dat had ik ook. Doet de claxon het wel? En groot licht/dimlicht? Die zitten allemaal op dat zelfde stokje links van het stuur. Kijk ook voor de zekerheid naar de zekeringen. Wat ook heel goed kan dat er een breuk in de bedrading zit. Heb ook wel reacties gelezen op Tf van iemand die er achter kwam dat de bedrading onder het dashboard domweg niet aangesloten was!!!
Wat ook kan dat er corrosie en of vuil op de kabelschoentjes zit.soms zit zo,n kabelschoentjes niet goed vast op het kabeltje. Massa wil ook wel eens het probleem zijn. Vaak zijn het van die onbenullige dingetjes.
JordyW
@cyrus-van-gelder @dylan-vd644
Hoeft niet aan het relais te liggen nee, het hendeltje onder het stuur kan net zogoed stuk zijn. De functies groot-/dimlicht en claxon hebben niets te maken met de richtingaanwijzers. Deze zijn beide massageschakeld, terwijl de richtingaanwijzers voedingsgeschakeld zijn. Je komt er alleen achter door alles even met de multimeter en het schakelschema na te lopen, dan heb je de onderbreking in je stroomkring zo gevonden.

Mvg, Jordy
cyrus-van-gelder
@JordyW dat had ik ook al gezegd dat het hendeltje stuk kon zijn
    • [*]πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰.ik denk dat je gelijk hebt . Een multimeter gebruiken. Zoals ik al aanhaalde kan het iets onbenullige zijn
cyrus-van-gelder
@dylan-vd644 met kabel schoentjes bedoel ik het stekkertje dat op de bedrading vastgeknepenhoort te zitten. Met stokje bedoel ik het hendeltje links onder het stuur.
dylan-vd644
@cyrus-van-gelder grootlicht werk dimlicht heb ik op me contact zitten en een Claxon heefd hij niet
GerbertXL
Heb je de nummers al in google gegooit?
dylan-vd644
yoohan
Als er een 49, 49a, c, c2,c3 en een 31 aanzitten,.dan is het een knipperautomaat
Als ik het goed doe uit mijn hoofd(maar check dit!):
49 stroom
49a richting knipperlichtschakelaar
C, c2, c3 controlelampjes
31 massa
dylan-vd644
@yoohan hier snap ik niks van
+3
1046
@dylan-vd644 breng em dan maar naar een lmb
yoohan
@dylan-vd644
Dan kun je er beter door iemand naar laten kijken. Deze nummers zullen er op staan voor de aansluitingen als het een knipperautomaat is
Fred4130
@dylan-vd644 die nrs die Yoohan bedoelt zie je staan op je 1ste foto rechts naast je duim. De afbeelding komt overeen met de aansluitingen onderop. Is dus de knipperautomaat. Ff goed kijken , zo moeilijk is het niet.
dylan-vd644
@Fred4130 en deze is dan kapot
dylan-vd644
@yoohan dit staat er allemaal op
JordyW
@dylan-vd644
Dit is de knipperautomaat, (warnblinkgeber in t duits, dit staat er duidelijk op), werkt met een kleine printplaat en wat weerstanden, als ie t niet meer doet heb je grote kans dat er iets doorgebrand of versleten is. Kan ook zijn dat er inwendig een brug doorgesmolten is, deze zou je eventueel zelf kunnen solderen als dit het probleem is. Anders gewoon een nieuwe bestellen dus, namaak kost rond de 60 euro meen ik, origineel iets van 110, let wel goed op dat je eentje met hetzelfde stekkeraantal koopt, dus een 3x21W (1x tractor+ 2x aanhanger). Als je er een 2x21W inzet is ie vrij snel afgeschreven als je de verlichting van een 2e aanhanger insteekt πŸ˜…πŸ˜…

Mvg, Jordy
dylan-vd644
@JordyW en hoen zware zekering moet ik Erin doen dat niks kapot gaat
JordyW
@dylan-vd644
Zware zekering zou ik niet doen, de zekering moet normaal gesproken als eerste erdoor gaan, anders begint er elders wel iets te smelten 😜
Gewoon de standaard 8A witte staafzekering moet voldoende zijn. Heb bij mijn Inter ook alle elektra vernieuwd en volgens schakelschema overal 8A ingezet, houdt het prima uit.
dylan-vd644
@JordyW mijn zekeringen worden wel allemaal snel heel warm moet je er dan hogere of lagere in doen
+1
yoohan
@dylan-vd644
Nooit zomaar zwaardere zekeringen erin doen, dan worden je draden de beperkende factor en smelten door als er wat loos is.
8amp is zat voor de meeste dingen.
Kan zijn dat de contacten van de staafzekeringen en de contacten van de zekeringhouder een beetje geoxideerd zijn. Schuur die met een fijn papiertje even blank, dan ben je weer het mannetje.
cyrus-van-gelder
@yoohan mee eens
  • πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ nooit geen zwaardere zekeringen gaan gebruiken

GerbertXL
@dylan-vd644 als je veel gezeur hebt ermee, trek dan liever die hele zekeringenkast eruit en vervangen voor steekzekeringen, die staafjes blijft prutsen.
Corne S
@JordyW

Krijg je zo'n ding nog gerepareerd als je een beetje handig bent met elektronica? Bij onze 744 blijft hij continue branden.
+1
JordyW
@Corne S

Bij mij was er een verbindings brug doorgebrand, dit was nog vrij gemakkelijk te solderen, als er iets aan het printplaatje mankeert komt het erop aan hoe handig je precies bentπŸ˜….
Je kunt dit doosje trouwens openmaken door aan de onderkant het dekseltje over de stekkerpinnetjes eraf te halen, even loswippen met een kleine schroevendraaier, daarna valt het gehele printplaatje er zo uit.

Mvg,Jordy
Corne S
@JordyW

Dankje. Zelfs smd-componenten lukt me soms nog. Poging wagen kan altijd. Hoe kom je er het makkelijkste bij bij een comfort 2000 cabine?
JordyW
@Corne S
Dashboard eraf halen is het makkelijkste, de knipperautomaat zelf zit met 2 boutjes aan een soort houder vast achter de zekeringkast.

Mvg, Jordy
Han745XL
Bij mij brand de zekering van de knipperlichten er steeds door, alarmlichten (beide tegelijk) doen het dan nog wel. Iemand die weet hoe dat kan? (844-S)
+1
Zoete
@Han745XL meestal zitten de alarmknipperlichten op een aparte zekering. Waarom je zekering doorbrandt, dat kan aan veel liggen...
+1
JordyW
@Han745XL
Alarmlicht en knipperlicht is apart gezekerd ja. Kan zo zijn dat een weerstand van de knipperautomaat de geest geven heeft, waardoor de zekering er meteen uitvliegt, dit heb ik al eens eerder meegemaakt. Bedrading naar de lampen kun je uitsluiten, dan zou de andere zekering namelijk ook doorbranden. Waarschijnlijk nieuwe knipperautomaat erin, dan werkt alles weer perfect.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 644 en hebben de trefwoorden motor , verlichting , stroom en relais geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!