Illustratie van:

Massey Ferguson 6490 - Schakel problemen MF 6490

Hoi, ik heb een probleem om mijn MF 6490 dynashift in versnelling te krijgen. Wanneer de trekker heeft stil gestaan krijg je de pook in geen enkele versnelling. Wanneer dit dan uiteindelijk toch lukt, heb je meestal de rest van de dag geen probleem meer. Wanneer je de vooruit achteruit hendel in een bepaalde richting zet, voel je de trekker voor of achteruit willen rijden. Ik dacht misschien al aan een koppelings probleem, maar misschien is er iemand die iets dergelijks ook heeft mee gemaakt.

Deel dit topic

Reacties

+1
KMMF
Komt de koppeling wel goed vrij? Een MF dealer kan dit controleren met Wintest. Koppelingtoerental moet dan 0 worden.
Fred6490
@KMMF geen idee, ik denk dat m best maar eens binnen breng. Ik dacht ook al aan de koppeling ben al blij dat geen idioot idee was
Fred6490
@KMMF klopt koppeling kwam niet vrij, bedieningspomp zat verkeerd in elkaar, blijkbaar ooit uit elkaar geweest bij de vorige eigenaar. Bedankt voor de goede tip.
Jan mf6465
@Fred6490
Vreemd dat de hele dag wel werkte als hij eens in versnelling geraakt was. Wat was er dan fout gedaan?
Fred6490
@Jan mf6465 Blijkbaar bleef de koppeling hangen, deze moet olie krijgen om opn te gaan, dit kon niet volledig omdat er ergens een asje omgekeerd zat. Waardoor er een boring afgesloten werd die normaal open moest zijn om de olie af te voeren. Ik heb het zelf niet zien open liggen of ook geen tekening of dergelijke onder ogen gehad. Dus weet nie precies wat ik vertel,het is wat de technieker mij in twee minuten kon vertellen. Motoren ben ik wel in thuis, maar van die dingen zoals dit heb ik nog hoop te leren.🙈

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6490 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0