Illustratie van:

Nuffield 10/60 - Stuurspeling, los nemen stuurkolom

Ik wil het toplager in de stuurkolom van een Nuffield 10/60 vervangen. Daarvoor moet de gehele stuurkolom eruit worden gehaald.
Is het mogelijk om alleen de stuurkolom eruit te halen? Kan je de worm er uitdraaien als je de voetplaat losmaakt? of moet je meer losnemen?
Zijn er bijzondere dingen waar ik op moet letten?
Dank voor jullie reacties.

Deel dit topic

Reacties

Freggel
Ik ben duidelijk niet actief genoeg op deze site. Als je je plan kan trekken in het Engels verwijs ik je graag door naar de site waar ik webmaster/admin van ben: nuffieldtractor.com daar zitten enkele echte Nuffield goeroes!
Dat gezegd zijnde:
Je kan de worm eruit draaien na het stuur en moer boven het lager te demonteren, maar het is best lastig om die weer in de moer in het stuurhuis te draaien (geen idee hoe je die moer in het Nederlands noemt) . Als je het stuurhuis wil openen moet de brandstoftank eraf.
Toen ik de mijne kocht zat er een kapot lager onder het stuur, het bleek een verkeerd lager te zijn, de vorige eigenaar had een 6305 lager geplaatst, maar die kan niet de juiste krachten opvangen. Het hoort een zelf centrerend lager te zijn, dus een 1305 (NIET 1305K!)
Freggel
Enkele screenshots uit het werkplaats handboek

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Loev
Beste @Freggel
Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik heb alles inmiddels in en uitelkaar gehaal volgens de methode zoals jij die omschrijft. Bij mij zat er ook een verkeerd lager. Ik heb een origineel lager gemonteerd met aan één zijde een vlakke kant. De speling is nu vrijwel verdwenen. Nogmaals mijn dank voor je reactie.
Freggel
Mooi, bedankt voor de update!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield 10/60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!