Illustratie van:

Onbekend Onbekend - Lucht in de remmen

Ik krijg steeds lucht in 1 vd remmen, na het ontluchten is het na een paar weken weer terug.
Wat kan dat zijn?

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Remolie op peil? Of aanzuigleiding trekt valse lucht
JD3010
@Fordje4600 ja dat is wel op peil. Het reservoir zit hoger dan de rempomp, de remzuiger zit weer lager in het wiel. Ik vind het vreemd dat de lucht dan onderin komt.
roscho
Dan heb je waarschijnlijk een hoofdremcilinder die niet fijn meer is. Om wat voor trekker gaat het? Een JD3010 (je signatuur)?
JD3010
@roscho Nee van m'n Toyota heftruck.
Fast Eddy
Heb je de remolie/vloeistof al vervangen? Als er water in de olie zit werken de remmen na een paar keer remmen ook niet.
JD3010
@Fast Eddy Dat is alweer een tijdje geleden, maar kan dat wel een proberen. Maar hoe kan er dan lucht in komen?
Fast Eddy
@JD3010

Ik had mijn trekker het probleem dat hij na een paar keer remmen steeds slechter begon te remmen. Het bleek dat er veel water in de olie zat. De boel ververst en het probleem was weg.
JD3010
@Fast Eddy Als ik weer ontlucht heb, gaat het weer goed. Maar geleidelijk aan kan ik de rem steeds verder intrappen, totdat die uiteindelijk helemaal onderin is en niet meer remt.
Hurli356
@JD3010 loopt er niets aan waardoor de remmen heet worden en je remvloeistof gaat koken? Dan komt er namelijk ook lucht in.
JD3010
@Hurli356 Nee, maar zo heet zullen ze niet worden van een heftruck.
+1
joop-same
@JD3010 Zit er wel een gaatje in de rubber balg die op de gever pomp zit ?? als deze dicht is dan kan hij bij het intrappen en loslaten van het pedaal lucht er in drukken en aanzuigen.
JD3010
@joop-same Ik heb het nog niet los gehad, maar de lucht zit steeds in de rechter rem.
Of bedoel je de bescherm balg die erboven zit? Die is open
roscho
@joop-same Uit alle gegeven oplossingen kies ik ook die van jou. 👍
JD3010
@joop-same Zag vorige week dat de hoofdremcilinder wat lekt naar buiten langs de plunjer. Daar zal dan waarschijnlijk ook de lucht langs erin komen. Zullen nieuwe afdichtingsringen zin hebben, of kan ik beter er maar gelijk een nieuwe op zetten. Ik heb hem er nog niet afgehaald, hij wordt nog te veel gebruikt.
roscho
Quote Reactie van @JD3010:
Zullen nieuwe afdichtingsringen zin hebben

Als de cilinder nog goed is, heeft een revisiesetje zin. Is het flink verroest van binnen, dan kun je beter de hele cilinder vernieuwen. En bij alles wat ertussenin zit, kun je misschien de cilinder (laten) honen, zodat het oppervlak weer de goede structuur krijgt.
JD3010
@roscho ik heb hem er nog niet uit kunnen halen omdat die elke dag gebruikt wordt. Ik heb al een nieuwe besteld.
radium45
Zit daar een vacuumbekrachtiger op?
JD3010
@radium45 nee, niks. Gewoon een simpele hoofdremcilinder
radium45

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend en hebben de trefwoorden remmen en lucht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!