Illustratie van:

Fiat 750 - Problemen met hef, en positie regeling

Beste mede forum gebruikers,

De afgelopen tijd heb ik te maken met een stuiterende hef, oftewel als de trekker uit staat blijft de hef mooi op positie enkel bij starten blijft hij continu de hoogte regelen in de hoogste stand.

Heb inmiddels het forum door gelezen en daar werd veelal gesproken over lekke kering van de hefzuiger. Inmiddels heb ik het regelblok er af gehaald, alle interne rubbers vervangen inclusief de keering van de hefzuiger.

Bij montage de cylinderbus bekeken en die is mooi glad. Na alles gemonteerd te hebben doet hij nu exact het zelfde. Met de tractor uit behoud hij zijn hef positie, met draaiende motor blijft de hef springen met een beetje gewicht er in.

Wie kan mij helpen? Aangezien alle keeringen vervangen zijn ben ik een beetje door de ideeën heen.

Alvast bedankt voor het mee willen denken.

Deel dit topic

Reacties

robert-puntel
Vandaag wederom het ventielenblok voorop de hef los gehad, rubbers gecontroleerd en met de hand een nieuwe pakking uit gesneden.

Ben op dit moment zeker dat de hefzuiger en de rubbers van de zuiger, c.q pakkingen dicht zijn. Wederom gemonteerd en het zelfde euvel.

Is het normaal dat wanneer je in de hef gaat staan en even springt dat de hef meeveert en dan weer automatisch weer compenseert?

Begin meer en meer het gevoel te krijgen dat de olie is gaan schuimen en daardoor compresseerbaar is.

Morgen verder kijken of ik aan de pijlstok iets van schuim kan detecteren.

Of zijn er nog andere mogelijkheden die ik over het hoofd zie.

Alle ideeën zijn welkom, op dit moment is het stap voor stap trial en error.

Groet Robert
+1
johndeerefiat
Ik denk inderdaad lucht of schuim. Mischien is je olie pompje wel versleten dat hij juist lucht en schuim maakt. Lucht in het hef systeem is er slecht uit te krijgen. Met filters vervangen filters vol er aan monteren etc. Je kunt ook verkeerde olie er in hebben, of 2 soorten door elkaar. Proberen lucht er uit te krijgen door de hem op en neer te blijven bewegen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
231