Opzoek naar Deutz tractor met NTF /NTZ fijn filter

Hallo Tractor fans ik ben opzoek naar een Deutz tractor die uitgerust is met een NTF /NTZ fijn filter.
ik zou graag wat foto's willen maken en kijken hoe die is aangesloten en heb een referentie nodig over de werking.
In ruil heb ik wat wissel filters hier voor over.

Groet Jan Nieuwland

Deel dit topic

Reacties

+1
InsaneNL
Iets meer info over wat voor Deutz(types, bouwjaren, enz.) je precies zoekt kan misschien handig zijn. Wij hebben een Agrotron 150.6 uit 2006 waar een ntz filter bij op zit.
jan83
Hallo @InsaneNL ,
Sorry voor de late reactie maar was even met vakantie 😉.
Bedankt voor het reageren ! Maar ik ben eigenlijk opzoek naar een model van ongeveer 5 jaar oud, type maakt niet zoveel uit.
Krijg vragen van klanten uit België hoe en waar het beste aan te sluiten maar heb helaas met Deutz nog niet zoveel ervaring.
Groet Jan
+1
redeagle14
@jan83 zit er een olie koeler op? Dan zet je het NTZ filter parallel aan de koeler. Wel de druk controleren. Normaal blijft die onder 7 bar.
jan83
Hoi @redeagle14,

Top bedankt ik ga het gelijk even navragen of ze daar iets mee kunnen.
Heel erg bedankt!
Klein Rot
@jan83
Wat doet zo’n filter is dat voor de motor inlaat lucht of voor de cabine ventilatie?
redeagle14
@Klein Rot meestal zitten ze op de achterbrug. Maar ze kunnen ook aan de motor olie of brandstof. Het is een by--pass filter waar maar 1.5 L/m doorstroomt. Alleen bij brandstof werkt hij full flow.
Bert353
@redeagle14 nooit geweten dat je die ook voor brandstof kon gebruiken?
redeagle14
@Bert353 jazeker, vooral tegenwoordig met die rot diesel. De boven deksel wordt dan aangepast. Bijna alle water wordt uit de brandstof gefilterd.
deufi
@redeagle14 Zit een waterfilter niet standaard op een trekker dan? Eerlijk gezegd nooit op gelet. Dealer voert dit onderhoud en filtervervangingen uit.
Op onze dieseltank zit overigens wel een waterfilter op. Schijnt overigens zo te zijn dat in kunststof tanks je minder last hebt van water dan in stalen tanks.
redeagle14
@deufi maakt niet zo veel uit. Door het bij mengen van bio rommel trek je water aan waar dan weer algen in groeien.
Klein Rot
@redeagle14
Ok bedankt voor de info
jan83
Hallo @Klein Rot,

Het is een bypass fijn filter die er voor zorgt dat de olie ongeveer 95% schoner wordt dan met het standaard filter op de tractor. Hierdoor blijft de olie altijd schoon en voldoen aan de reinheideisen die de tractor nodig heeft. Je kan dan de olie 2 a 3 keer langer gebruiken dan normaal als de viscositeit niet veranderd is.
Dit zorgt er ook voor dat alles wat in aanraking met de olie komt minder slijtage ondervindt. en je hierdoor minder storingen hebt en een langere levensduur van de onderdelen.
Het filter is te gebruiken voor Hydrauliek, transmissie en brandstof ( Brandstof is dan wel een ander model filter)

Groet Jan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0