Illustratie van:

International 453 - Rook uit Carter ontluchting

Beste mede fanaten ,

Ik kom gister tot de ontdekking dat mijn international 453 wat lichte rook uit de Carter ontluchting blaast. Dit viel me op na een uurtje rijden op de weg. Stond stationair te draaien toen ik her zag. Verder start ie goed en merk ik met trekken niets wat me op zou moeten vallen. Trekker is pas een weekje in mijn bezit en door vorige eigenaar voornamelijk mee over de weg gereden. Loopt bij mij op het erf en doet geregeld wat werk. Is dit iets om me zorgen om te make. ?

Deel dit topic

Reacties

+2
bob-te-lindert
Nee hoor, is normaal. Zolang hij er geen olie uit gaat gooien kun je er gewoon mee rijden
+1
Yanmarthomas
Een klein beetje is niet erg. Doet mijn 533 ook een heel klein beetje als ie warm is. Deze is vorige winter gereviseerd met nieuwe zuigers bussen etc etc. Verbruikt geen drup olie
+2
cyrus-van-gelder
Misschien heeft de motor een beetje onderdruk.
+1
Yanmarthomas
@cyrus-van-gelder dat heeft iedere motor, klein beetje is goed,
+1
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas ja hoor. Dat heeft die van mij ook. Maar niet zo erg dat ie olie eruit gaat gooien. Ik heb met een nog koude motor ook een klein beetje witte rook uit de Carter ontluchting. Als ie warm is al niet meer.
  • 😉😉😉😉😉
+1
Yanmarthomas
@cyrus-van-gelder nee als er olie uit komt is het echt niet goed. Maar een beetje witte damp heeft iedere tractor. Zelfs de mijne waar de motor helemaal van gereviseerd is
+1
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas je hebt nu eenmaal dampen in je Carter. Dat heeft iedere vebrandings motor. Niks abnormaal aan.
  • 😉😉😉😉😉
+5
mklok
Zolang je nog geen banden kan oppompen met Carter druk is er nog niet veel aan de hand. Beetje Carter druk is niet erg , misschien een keer goed laten werken.
+1
cyrus-van-gelder
@mklok zolang je er nog geen banden mee kan oppompen.
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 jij weet er ook weer een mooi verhaal van te maken
    • 👍👍👍👍

Bert353
@cyrus-van-gelder tja, maar als ze zoals de mijne een wedstrijdje gaan doen om wie de {Echte} uitlaat nu eigenlijk is, dat word het ook tijd dat je de motor eens openhaalt..
cyrus-van-gelder
@Bert353 dan zeer zeker wel ja. Dan denk ik toch dat er wat revisie werk is.
+2
Onze trekker heeft dat ook maar dan best wat vooral met voer mengen maar hij doet t nog goed
+1
Yanmarthomas
Ik heb toevallig vanmiddag nog een keer gemaaid. Dit heb ik gefilmd toen hij op bedrijfs temperatuur was. Klein beetje witte rook.
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas er is bijna niks te zien aan witte rook uit de Carter ontluchting , Thomas!!!
  • 👍👍👍👍👍👍 mooi duidelijk filmpje trouwens.

+1
Yanmarthomas
@cyrus-van-gelder mag ook wel hè. Compleet gereviseerde motor😅

Thanks
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas Ik ga die van mij ook compleet reviseren hoor. Een koprevisie is al gedaan. Dat scheelt al enorm!!! Wel kwamen er ook achter dat de cilinder wand van de eerste cilinder een flinke kras heeft. De trekker krijgt dus ook nieuwe bussen, zuigers en zuigerveren.
Bij de koprevisie zijn er ook nieuwe kleppen ingezet.
+1
Yanmarthomas
@cyrus-van-gelder zuigers en bussen van KS neem ik aan?
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas ja dat word van Ks
+1
Yanmarthomas
@cyrus-van-gelder doe je goed. Beter als origineel zeggen ze.
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas dat heb ik meer gehoord. Vandaar dat ik kies voor KS
+2
valmet6400power
@Yanmarthomas
Zal zomers wel helemaal niet zichtbaar zijn maar nu is de buitenlucht ook kouder aan het worden dus dan tonen de warme motordampen altijd meer 😄
+1
Yanmarthomas
@valmet6400power ik durf het niet te zeggen. Hang nooit met m’n neus bij dat pijpje 🤣
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas nee zou ik ook niet doen, je hebt al genoeg van die mafkloten die van alles snuiven. Is vast niet goed voor je Thomas
  • 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
@Yanmarthomas nauwelijks te zien. Nee bij mij puft ie er aanzienlijk meer uit, echter geen olie en druk valt wel mee als ik er met de hand voorga. Maar uit olie peilstok buisje komt gelukkig niets. Heb hem vandaag wat laten werken , maar kon niet opmerken dat het verschil maakte. Als ik jullie verhalen allemaal hoor , hoef ik me dus niet te druk te maken..
+1
Yanmarthomas
@InternationalH453 er zit wel een filtertje bij de Carterontluchting die olie in de motor houd. Als je olie ziet is het echt goed mis.
+1
cyrus-van-gelder
@Yanmarthomas dat is juist. Als er olie te zien is het niet goed idd
  • 👍👍👍👍👍
+1
Corne S
@InternationalH453

Als hij maar starten wil als het kouder wordt. Dit is onder andere ook een goede graadmeter voor de juiste compressie.
+1
Jef1965
@Corne S geloof mij zelfs een inter met slechte compressie start ook in de winter als je de stopknop maar half uittrekt die pompen geven wel zo’n enorme bult diesel tijdens koudstart dat ie wel lopen moet,
cyrus-van-gelder
@Jef1965 ben ik helaas niet helemaal met je eens. De motor krijgt wel genoeg diesel idd. Maar de conditie van de verstuivers is ook bepalend. Startmotor/ acu moeten vooral in de winter ook in goede conditie zijn . Brandstoffilter op tijd vervangen is ook zo,n dingetje.
Bij m,n eigen 644 waren de kleppen versleten . Dan start ie toch echt mooi niet
cyrus-van-gelder
@Corne S daarom heb ik dus de kop laten reviseren. Dat scheelt al een heleboel. De rest van de motor gaan we ook doen
+1
Kramer U800
Bij mijn Deutz 6 cilinder motor die in de Kramer ligt rookt hij ook heel hard uit de carter ontluchting, sterker nog, uit de uitlaat komt nagenoeg geen rook, de enigste rook die je dus ziet is van de carterontlucht. Maar er komt geen olie bij uit en dat is het belangrijkste, een motor heeft altijd een variërende bovendruk en een onderdruk in het onderblok, dat is ook goed, maar de onderdruk moet niet te veel worden, anders blaasd hij olie er mee uit. Voor de rest start de motor perfect en rookt hij niet dus er is niks om je dan zorgen over te maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 453 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0