5 legendarische trekkers, genieten!

Op youtube staan natuurlijk vele filmpjes met trekkers, ik kwam zojuist deze tegen en zag dat deze pas 5 dagen geleden geplaatst is, dus de meeste zullen deze video nog niet gezien hebben, vandaar dat ik de link plaats. Zijn toch wel echte legendarische trekkers. Kijk en geniet!

Originele beschrijving

Der 1. Schnitt 2021, Anfang Juni mit Schlepperlegenden!Zum Einsatz kamen:MB Trac 1600 Turbo mit Fliegl Tridem AbschiebewagenSchlüter Super 1500 TVL mit Briri...

Deel dit topic

Reacties

+5
Fast Eddy
De titel zegt alles.
+4
2850Johndeere6R
Hier kan je de héledag naar kijken en als je daar staat voel je je als een kind in de snoepwinkel
+2
2850Johndeere6R
Ik kijk er overigens van op dat hij met de silage schuif dat gras zo mooi omwijd krijgt
+2
jammermaarhelaas
Prachtig.

Hier net over de grens in Dld zag ik een maand geleden een paar Deutzen uit de 06 serie, met 4 WD en cabine, bezig met wagens uit die tijd de mais naar de kuil te rijden, ook machtig mooi.
+1
JD 6110
Mooi filmpje... Maar toch valt mijn oog weer op het lossen van de schuif en silage wagen voor de bult. Die kunnen met een kleine moeite de vracht nog een heel eind de kuil op drukken. Scheelt gigantisch veel tijd voor die gene op de kuil met verdelen
Johny power
@JD 6110 Nu kan de schuif het verdelen en als je het gras in de lengte lost is dat veel moeilijker.
+2
guus hiddink
@JD 6110 voor chauffeurs wie niet kunnen rijden een goed alternatief om zo te werk te gaan 🤣
JD 6110
@guus hiddink wie de nek niet kunnen draaien en de spiegels niet gebruiken? 😜 ken jij die ook wel dus? 😂
+1
guus hiddink
@JD 6110 ja dat heb ik wel 😅je hebt d'r altijd wel van die acrobaten tussen.
+5
Schluterfan
Zonde dat de Schlüter er een is met MAN motor. En die muziek bij dat filmpje moeten ze gewoon leren weglaten bij dit soort filmpjes. Verder wel mooi filmpje!
+1
RickHensbergen
Ik vraag me af hoe schuiven van het gehakselde gras in de praktijk gaat in NLD? Tijdens mijn werk in Amerika drukten wij het gras met een kniktrekker en Grouser blade moeiteloos de bult op, maar dan praat je niet over Engelsraai-gras. Dat schuift namelijk niet of nauwelijks voor een blad uit.. Hebben ze in Duitsland dusdanig andere veredeling dat dit wel kan, of doen we het in NLD op onze eigen manier terwijl schuiven eigenlijk ook best moet kunnen?
EA_MF
@RickHensbergen als je gras wil schuiven moet je veel korter gaan hakselen dan we hier gewend zijn. Kost daarnaast ook een vracht extra brandstof om alles met een trekker of shovel de bult op te moeten drukken ipv vlak schuiven en aanrijden.
RickHensbergen
@EA_MF Ja oké, zit wat in. Hakselen moet in ieder geval wil je dit in Nederland doen lijkt me. Een snijwagen + relatief 'nat' Engelsraai schuift never nooit niet. Brandstof zal wel beetje mee vallen, of je het nu met trekker en silagewagen de bult op brult of je schuift het met een andere trekker vanaf de voet om hoog, zal per saldo weinig uitmaken denk ik. Het korter hakselen daarentegen zal wel aardig meer vermogen vragen en dus meer brandstof kosten.

Ik zie wel voordelen in schuiven, in plaats van verdelen. Niet in de eerste plaats dat je dezelfde schuif kunt gebruiken voor zowel gras als maïs en het werkt een stuk sneller. Maar ik zie ongetwijfeld iets over het hoofd zo in de gauwigheid.. 😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0