International 423 - Meer toeren d155 motor

Hi

Ik ben op internet tegen gekomen dat de d155 van ihc getest is op 2200 toeren en 2500 toeren ik denk dat de 2200 toeren versie in tractoren ligt en de 2500 als industriemotor Nu vraag ik mij af kan ik zonder enige schade of gevolgen mijn motor 2500 toeren laten lopen? Ik denk dat dit moet kunnen aangezien hij getest is op 2200 en 2500 toeren. Ik zal een foto bijvoegen van de test

Deel dit topic

Inter644fan

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Kramer U800
Wat wel zo is, is dat een industriemotor vaak een constant toerental heeft, hierdoor heeft het hele motorblok minder te houden. Als je met wisselende toerentallen gaat rijden, en je veel van het motorblok vraagt over het hele toerenbereik dan moet het allemaal veel degelijker gebouwd zijn. Het toerental zal hij vast wel aankunnen als hij exact hetzelfde is als de industriemotor, maar dan moet je hem niet als voertuig motor gaan gebruiken.
+1
Oldtimer-fan
Mijn 423 draait ook 2500 toeren. Niet dat ik die ook maak tijdens 't rijden, maar hij kan 't wel.
roscho
Heb je iets waarvoor je die toerentalverhoging nodig hebt? Als het alleen voor iets meer snelheid is, moet je je afvragen of dat nut heeft. Je gaat ongeveer 15% meer toeren maken en zult daardoor ook 15% aan topsnelheid winnen.
Ik denk dat de motor het wel aankan, maar de uiteindelijke levensduur zal er wel iets door worden bekort. Maar ja, als die trekker maar 100 uur per jaar maakt, kun je je ook weer afvragen of een levensduurbekorting van misschien 10 uur zo'n probleem is. Evenzo het brandstof-meerverbruik. Bij 100 uur per jaar zal dat ook niet de spuigaten uitlopen.
En ja, als je trekker het kan, betekent niet dat je de motor altijd volgas moet laten lopen. Maar als je dat bijna nooit doet, welk nut heeft het dan nog?
Een heel lang antwoord, waarin ik eigenlijk zeg dat je het zelf maar moet bekijken aan de hand van genoemde argumenten .... 😉
Inter644fan
@roscho ik heb een bladblazer in de hef op de aftakas. Iets meer toeren zou het verschil maken dat hij ook nog eikels van het gras af blaast vandaar dat ik hem naar de 2500 toeren wil laten lopen. Maar jij denkt dat dit geen kwaad kan?
roscho
Quote Reactie van @Inter644fan:
Maar jij denkt dat dit geen kwaad kan?

Ik DENK dat de motor dat wel zal uithouden, maar ik geef natuurlijk geen garantie.
+1
Jeroen745
@Inter644fan misschien een tandwieloverbrenging op je bladblazer maken zodat die meer toeren gaat draaien? Kan je trekker er mooi rustig voor lopen.
Lijkt mij dat een bladblazer weinig vermogen vraagt en dat het daarom wel mogelijk moet zijn?
+1
roscho
@Jeroen745 Jammer dat die trekker geen 1000 toeren-aftakas heeft, anders was het probleem al opgelost. Ik gebruik voor bladblazen mijn oude grasmaaier met zij-uitworp achter de minitrekker, op 1000 toeren. Het blad waait er mooi mee weg. Niet te dicht in de buurt lopen, want eikeltjes komen heel ver!
Jan mf6465
Dat zal geen enkel probleem geven. 2500tr is nu ook niet overdreven veel. De industriemotor zal wel iets meer vermogen geven dan die in de tractor.
Corne S
Hier ook een 353 die aardig wat toeren maakte. Maar uiteindelijk was de brandstofpomp vastgelopen. Die heeft ook een maximum toerental.
blauwe tractor
@Corne S
Je kan reageren hoe je wil maar als er eenmaal het idee is dat er geschroefd moet worden dan kunnen woorden hem en vele anderen niet meer stoppen dan gaat de pomp open, of ze nu wel of niet weten hoe het moet maar open zal de pomp met alle gevolgen van dien.
+1
roscho
Quote Reactie van @blauwe tractor:
open zal de pomp

Ach, om het aanslagschroefje van de gashendel een slag in te draaien, hoeft er nog niet zoveel open. Pas als je meer pk's wilt hebben, wordt het link.
+1
Inter644fan
@blauwe tractor jij weet duidelijk niet hoe je bij een international het toerental verhoogt, borgmoertje los aanslag van de gashendel wat uitdraaien weer borgen klaar is Kees.
+1
Corne S
@blauwe tractor

Eens. Gelukkig hoef ik het niet te repareren / betalen als het kapot gaat.

Als het alleen om meer pto toeren gaat, zou ik op zoek gaan naar een tandwielkastje. Scheelt brandstof, herrie en motorslijtage.
Inter644fan
@Corne S aangezien deze motor getest is voor 2500 toeren en daar ook gemaakt voor is ben ik daar helemaal niet bang voor,
Inter644fan
Hij heeft nu 11 uur aan de bladblazer gehangen op 2500 toeren en hij doet het prima
+5
roscho
Quote Reactie van @Inter644fan:
11 uur aan de bladblazer gehangen

Blaas je dan het hele dorp schoon? Ik zou hier rond huis met anderhalf uurtje wel klaar zijn.
Inter644fan
@roscho ik doe wat loonwerk voor de hobby, en heb zo wat grote adressen waar ik de boel schoon kan blazen.
+1
Yanmarthomas
Ik zou het toch niet doen. Een industrie motor draait constant een toerental jouw trekker niet. T zou zonde wezen als ie dadelijk kapot draait dan heb je een hoop kosten. Ik kan je vertellen een revisie dan een D-155 kost met originele onderdelen tegen de 1600€
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!