Illustratie van:

Farmall DED3 - Rookt teveel tijdens het starten

Beste TFers wie kan me helpen
wij hebben een farmall DED 3 en als je hem doe starten komt er meer rook ui de uitlaat dan nodig is de D 439 doet dat juist niet nu die start gewoon wie kan met helpen op deze vraag

M.V.G Steyrlanzboy

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@stery-boy-16
Werkt het voorgloei systeem. Gaat de startmotor voldoende snel rond. Zijn de verstuivers nog goed.
joop-same
Na het starten even blijven voorgloeien.
+1
roscho
Rook voor het starten is onverbrande diesel. Die diesel verbrandt niet:
- omdat de diesel niet de ontbrandingstemperatuur krijgt die nodig is: (langer) voorgloeien.
- omdat er ruimte is tussen zuigers en cilinderwand (zuigerveren) waardoor onvoldoende compressie wordt opgebouwd: revisie nodig.

Hopelijk geldt voor jou alleen de eerste oorzaak, die is gemakkelijk op te lossen.
+2
Klein Rot
@roscho
Goede compressie zorgt ook voor de nodige temperatuur verhoging zodat de diesel goed verbrand. Witte rook bij het starten is te lage temperatuur tijdens de inspuiting.
+3
roscho
Quote Reactie van @Klein Rot:
Goede compressie

En voor goede compressie is behalve goed afsluitende zuigerveren ook nodig dat de startmotor de motor snel genoeg rond trekt, anders gaat er tijdens de slag al teveel compressie verloren.
+1
Corne S
@roscho

Vergeet niet dat de kleppen / kop en koppakking ook dicht moeten zijn voor goede compressie. Eventueel een lektest (luchtdruk op verstuivergat) kan uitkomst bieden om lekkages op te sporen, echter gaat alles dan op gevoel ipv waardes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall DED3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0