Hoe kop van deze cilinder demonteren? + revisie

Hoe kan ik de kop demonteren?
Ik kan de kop ronddraaien. Maar die zit geborgd met dat pennetje in de groef.
Ik kan dat pennetje rondtikken. Ik kan het ook ongeveer 1 mm naar beneden drukken.
Hoe werkt dit eigenlijk?

Deel dit topic

Reacties

tom-cox
Hier zijn de foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
cornelissen
Volgens mij ,schroevendraaier er onder bij het eind van de ringvormige pen en dan kop verdraaien, draai je de ringvormige pen er uit, dus ook tijdig schroevendraaier weghalen voor een vrije uitloop van de ringvormige pen
Het begin van de ringvormige pen is omgebogen en haakt in het cilinderhuis, dus de ringvormige pen zit dus verankerd aan het cilinderhuis
tom-cox
@cornelissen Bedankt voor de tip. als ik de kop ronddraai blijft de pen zitten. de kop draait er dus onderdoor. Er moet dus een andere manier zijn. tenzij het omgebogen stukje is afgebroken ...
cornelissen
@tom-cox Dan zal het wel wat anders zitten,zou niet weten hoe dan. Als het omgebogen stukje is afgebroken ,zit je in de moeilijkheden. De losse ringvormige pen mag natuurlijk niet geheel vrij van beide gedeelten ronddraaien ,want dan krijg je hem er nooit uit.
+1
caseboy
hier is een filmpje met een voorbeeld.
+1
tom-cox
Bedankt allemaal voor de info. Zoals ik al vreesde, is het omgeplooide uiteinde dat in de kop vastzit afgebroken. Ik heb het gaatje waar dit uiteinde in hoort te zitten gevonden.
Vanavond ga ik eens proberen dat gaatje wat uit te boren en er een kort stukje spijker induwen zodat bij het draaien van de kop de ring toch wordt meegenomen.
tom-cox
Ondertussen is het gelukt om de kop los te halen. Nu zie ik op de wand van de cilinder wat roest en oneffenheden. Hoort een cilinderwand spiegelglad te zijn of kunnen kleine oneffenheden door de afdichting van de zuiger worden opgevangen?
Het is een dubbelwerkend cilinder met een open aansluiting. het is dus in feite enkelwerkend. maar er komt olie uit de open aansluiting. Hij lekt dus via de zuiger maar ik weet niet of het door de oneffenheden komt of door een slechte afdichtring.
Fendttrisixfan
@tom-cox met oneffenheden en roest zal je hem moeilijk dicht krijgen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0