26

Wat is de werkwijze en wat zijn de kosten van t verkopen of exporteren van een tractor met kenteken?

Goeden dag , nu binnenkort alle tractoren die op de weg komen geregistreerd ca gekentekend moeten zijn vraag ik mij af wat de kosten zijn als ik een tractor naar t binnenland of buitenland verkoop ? dan gaat waarschijnlijk de zelfde procedure werken als met auto s ? je moet dan samen met de koper naar t postkantoor om t voertuig over te schrijven ? voor t buitenland dien je je kenteken dan op export status te zetten dat 30€ per voertuig kost? binnenland is gratis?

Deel dit topic

Reacties

+1
Goeie vragen ; en zelf een trekker slopen , en onderdelen verkopen gaat ook niet meer ?
+1
@basia zelf slopen kan, dan moet je het kentekenbewijs opsturen naar het rdw en een aangetekende brief met dat je de trekker zelf gaat slopen
@Fordje4600
Aha ; dus niet zoals bij een auto ; naar een gecertifieceert demontage bedrijf ?
@basia met een auto kan het ook
@Fordje4600 Auto's kan volgens mij niet meer. die moeten naar een erkend sloop bedrijf.
@wim-same je kan nog steeds zelf een auto slopen, maar uiteindelijk moet het kenteken geschorst worden, dat mag alleen een erkend bedrijf doen, dus een stukje auto met het VIN nummer zal dan wel bij die erkende sloper ingeleverd moeten worden. Er staat nergens voorgeschreven dat wanneer je een auto naar de sloop brengt, die auto nog helemaal compleet moet zijn.
@walker1 Moet je wel een sloperij vinden die dat wil doen. Maar vrachtwagens en aanhangers is kennelijk geen probleem. Ik heb 5 jaar geleden ook een vrachtwagen kenteken opgestuurd met de mededeling zelf gesloopt. Geen probleem kennelijk.
+1
@wim-same Ja de sloperij moet er wel van op aan kunnen dat het ook echt gesloopt is natuurlijk.
@walker1 en er ook wel wat aan kunnen verdienen. ha ha
+1
@walker1 het kenteken moet vernietigd worden, schorsen is tijdelijk
@Fordje4600 ja bedoel inderdaad vernietigen, dat kan alleen bij rdw erkend bedrijf.
@walker1 je kan het kenteken en meldcode opsturen naar rdw, aangetekende brief erbij dat je het kenteken vernietigd wil hebben met een goede reden. Dan krijg je vanzelf de vrijwaring
+1
Overschrijven op het postkantoor, of ander rdw punt, kan koper ook best alleen.
@wotan2 voor overschrijvingen hoef je niet meer naar het postkantoor dat kan je thuis aan de computer ook doen👍.
@angelo-nabben

Met Digid ? Of kan zonder ?
+1
@basia ja met Digid
+1
@angelo-nabben kan ook gewoon op de telefoon. Gaat dan via de digid app en dan hoef je alleen nog maar te betalen. 10en een beetje bij een auto
Via RDW balie op export zetten, of via RDW erkend bedrijf met bevoegdheid Export Dienstverlening.
+1
@NH-Ford inderdaad, bij mij in de buurt is dat Joba cars in Ottoland, kostte iets van 40 euro om de trekker op export te zetten.
Volgende vraag is hoe gaat t met de re-import van geëxporteerde tractoren die in de conversie periode geregistreerd zijn ? Je krijgt dan dezelfde nummerplaat terug met een 1 erin , maar moet je dan ook met t voertuig langs t RDW keuring station ?
@bas101
krijg je dan n 1? denk ik niet
wordt gewoon ingevoerd dus ja
@varken auto s krijgen tenminste een 1 in de nummerplaat dan denk.ik dat de werkwijze in t nieuwe jaar bij landbouwvoertuigen hetzelfde wordt ?
@bas101 nr 1 is bij verlies van platen.
@bas101 Verduidelijking dat eens? Bedoel je een landbouwvoertuig had reeds kenteken, is geëxporteerd en die importeer je weer?
@NH-Ford juist dat bedoel ik , ik had al eens een unieke pick up truck uit 1976 met eerste kenteken op blauwe platen , antwoord van een rdw medewerker was toen dat na export bij herinvoeren je t zelfde kenteken weer terug krijgt maar dan met een 1 er in , je moet bij export immers de originele platen inleveren.
Oke.. lijkt me raar.
Wat wij moeten doen als landbouwvoertuig op export gaat de machine via erkenning Export uitvoeren, wordt kenteken vernietigd, pasje afgeknipt en een speciaal exportpapier geprint.
Oftewel, blijft niets van het orginele Nederlandse kenteken over...
Dus lijkt me raar dat het kan zoals jij zegt..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0