Illustratie van:

Deutz D5206 - Electriciteit 5206

Sinds kort ben ik in het bezit van een 5206 bj77. Motorisch en mechanisch in prima staat. Elektrisch daarentegen…. . Nu ben ik volledig van nul af aan terug begonnen met het schema dat ik op jullie site vond. Zou het kunnen dat er met dit schakelschema enkel gewone koplampen branden en dat je geen grootlicht kunt hebben vooraan?

Deel dit topic

Reacties

bob de bouwer
Wat voor schema heb je dan?
Diederik1
Ik heb dit uit het instructiehandboek 3006 tot 7206
bob de bouwer
@Diederik1 Zal later vanavond eens kijken wat ik nog heb
Diederik1
Ok , bedankt Bob
bob de bouwer
@Diederik1 Hierbij de schema's die ik heb voor de verlichting van de Deutz D5206.
Ik moet binnenkort ook bij het elektrisch van mijn Deutz D5206, ik heb alle bedrading er afgehaald. Ga hem binnenkort spuiten. Wordt misschien nog wel een mooie puzzel.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, succes.
Let op: de massa draad van de koplampen is niet getekend, 1 draad voor dimlicht en andere voor grootlicht.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
hans79
Stadslicht en gedimd groot licht gaat met contactsleutel en grootlicht via knipperlichtschakelaar.
Diederik1
Als de massadraad van de lichten niet op plan staan kan dit inderdaad wel kloppen. Wel heb ik geen waarschuwingsknipperlicht schakelaar op mijn trekker.
bob de bouwer
@Diederik1 is niet standaard
+1
Landhope
Diederik, het groot licht is inderdaad, zoals Hans schrijft, via het contactslot geheel rechtsom en met de richtingaanwijzerschakelaar (hevel) (tip-bediening) in- en uit te schakelen maar is wel over een relais geschakeld wat hoort klikken bij het in- en uitschakelen!
Rondeutz06
@Landhope dat is volgens mij een prijzig relais met 7 aansluitpunten die niet in het elektrische schema staat. Lekker puzzelen
Rick V
@Landhope bij mn 2505 blijft de schakelaar op groot licht staan, misschien als je het relais niet wil gebruiken dat je dan een ander richting aanwijzer schakelaar kunt kopen
+1
DB780
Ik heb geen Deutz, maar twee andere merken.
Wat ik je mee wil geven is om tussen het dashboard 1 of 2 13p caravanstekkers te monteren.
Ik heb hier zoveel plezier van gehad, is er iets aan het dashboard, stekkers loskoppelen en aan de keukentafel het dashboard repareren.
Bij de tweede tractor heb ik het zo gemaakt dat 1 contact door naar de bak gaat, en de andere naar de motor, als je de tractor moet splitsen (bv koppeling), contactdozen los schroeven, en de tractor hoeft alleen mechanisch gesplitst te worden, scheelt veel werk.
Idee is niet van mij, een maat die mij op het idee bracht, werkt super.
Diederik1
Die caravanstekkers zijn idd een goed idee. Wat betreft de richtingaanwijzer schakelaar: zou je deze kunnen kopen met een vaste stand voor grootlicht? Bij granit/ kramp?
Rondeutz06
@Diederik1 ik zou histoparts proberen
+1
Rick V
@Rondeutz06 beter delegro of grantit, histoparts schakelaar schakeld de richting niet omdat dan de handel al tegen de rand van het gat in het dashboard zit en de contacten elkaar niet raken....
+2
Diederik1
Hallo allemaal, ik heb een elektrisch schema gevonden van een 5506. Deze is inderdaad met een relais voor de lichten . Ik denk dat ík volgens dit schema zal werken. Hopelijks werkt mijn relais nog. Deze zat nog in het Dashboard maar was niet aangesloten.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Rondeutz06
@Diederik1 mooi succes ermee
+1
Diederik1
Hallo allemaal. Vorige week de elektriciteit afgewerkt en alles werkt weer zoals het hoort. Voor de koplampen heb ik wel voor een andere oplossing gekozen: Ik heb een contactschakelaar met 5 standen geplaatst en zo had ik geen relais nodig om van gewoon licht naar groot licht te gaan.
Stand 0 , stand 1 = contact aan, stand 2= dimlicht, stand 3= gewoon licht, stand 4= grootlicht.
Alvast allemaal bedankt voor jullie inbreng!
Rondeutz06
@Diederik1 mooi dat het gelukt is, ik heb het ook zo gedaan bij 1 trekker, je kan alleen niet seinen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!