Illustratie van:

Veenhuis Giertank - Veenhuis verdeelmolen messen los of vast erin?

Ik hoor van verschillende gebruikers dat ze de messen in de verdeelmolen los laten draaien in plaats van de hele tijd op de vaste kant laten snijden zoals origineel is. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Deel dit topic

Reacties

Hier ook de schijfjes los draaien. Anders slijten ze toch helemaal scheef af? Ook nog nooit anders gezien, ook niet bij een veenhuis.
fendtthebeste
Bij de onze zit het zo, dit is toch origineel lijkt me?

Wat jij zegt @Masseyfergusondriver lijkt me ook de reden ze vrij rond te laten draaien.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

T60401
@fendtthebeste Hier ander merk zelfde systeem maar de mesjes kunnen gewoon vrij rond draaien. Doordat het mesje kan draaien knip je als het waren over het gat heen. Moet wel zeggen dat de gaten niet midden onder het mes zitten maar verder naar buiten. Mes gaat ongeveer 1 cm over de buitenkant van het gat heen. weet niet hoe het bij veenhuis is. zitten de gaten midden onder het mes dan heeft het draaien minder nut.
+1
Dit lijkt inderdaad wel origineel zo. Kan me nu wel beetje vaag herinneren dat een monteur me ooit heeft verteld dat verschillende fabrikanten trammelant hadden omdat er een patent op zo'n verdeler met mesjes zat en dat een fabrikant ze op deze manier afleverde om dat patent te omzeilen en bij aflevering tegen klant zei: slijp die pennetjes even weg. Meende dat daar veenhuis ook wel bij betrokken was. Volgens mij had kaweco deze verdelers als eerste.
CaseCS130
@Masseyfergusondriver Dat verhaal is mij ook bekend idd.
Ik gebruik altijd die peecon mesjes van kramp. Heb hier ook wel Vogelsang koker verdelers omgebouwd naar schijfjes.
Nelis
Klopt dat is ivm een patent. Pinnetje eraf slijpen, werkt veel beter ik heb het ervaren
fendtthebeste
Bedankt, ik ga ze ook maar los laten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank en hebben de trefwoorden veenhuis en bemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!