Fordson Major - Serienummer Fordson Major niet te vinden

Allen, ik wil mijn Fordson Major aanmelden voor een kenteken maar ik heb geen typeplaatje dus ik zoek me rot naar een serie nummer, het enige wat ik kon vinden achter de dieselpomp was het nr: BET/EXP/2/9 en EIADKN6015 zie foto's Ik heb alle verbinding gedeeltes schoon geschuurd maar kon niets vinden, ik hoop dat iemand mij kan helpen?

Met vriendelijke groet, Bert Stam

Deel dit topic

B.Stam

Bijlages

(klik om te vergroten)

Links het gegoten nummer?

(klik om te vergroten)

Hier het nummer achter de brandstof pomp BET/EXP/2/9

Reacties

Albert Peters
Meer no s staan er niet op die giet no zijn niet van belang alleen dat no op het motor blok
Die waren ook voor de verzekering en voor de motorrijtuigen belasting
Dar was in de 70s aan de orde voor trekkers die niet in de land bouw werden gebruikt
willem d
@Albert Peters Op aanraden van jou, Albert, het motornummer doorgegeven aan de RDW. Zonder problemen het kenteken gekregen. Motor was zelfs gereviseerd en had een afwijkend nummer.
Albert Peters
@willem d mooi
B.Stam
Beste Albert, hartelijk dank voor je reactie, dus dit nummer BET/EXP/2/9 is voldoende? Ik was er van overtuigd door allerlei berichten etc. op internet dat het serienummer met 123,312 o.i.d. moest beginnen. Maar omdat jij zegt dat deze trekker van mij niet in de landbouw is gebruikt heeft ie een ander soort nummer? Hoe kom ik achter het juiste bouwjaar etc., kan ik wat met dit nummer? Ik vind deze nergens terug. En Willem d, had jij ook zoiets nummer in je trekker staan?
Groet, Bert Stam uit Egmond aan Zee
Albert Peters
@B.Stam waar die gebruikt is heeft niets met no te maken er staat 1 no in op de motor bove de pomp soms staat een type plaatje op de accu bak
B.Stam
@Albert Peters Het plaatje uit accubak is verdwenen, waarschijnlijk toen de trekker een keer opgeknapt is en met stralen o.i.d. is verdwenen. Voor de zekerheid, het nummer boven de pomp kan ik dus gebruiken als serienummer, is dit dan het VIN nummer? Waarom al die berichten dan over 123,312 etc. die in het serie nummer zouden moeten staan? En nogmaals, kan ik met het nummer in het blok achterhalen hoe oud deze trekker is?
Albert Peters
@B.Stam nee want motoren zijn uitwissel baar het bouw jaar kan je globaal bepalen met het type want welk type heb je?
B.Stam
@Albert Peters Beste Albert, sorry voor de late reactie maar wat betreft het bouwjaar, lijkt de bijgevoegde foto meest op die van mij. Ik heb in de reactie naar @monster al aangegeven dat ik de trekker van mijn overleden broer wil aanpakken aangezien deze al een aantal jaren achter mijn huis in Egmond aan Zee geparkeerd staat. In de documentatie van de trekker die ik heb van mijn broer vond ik een kleine manual van de Fordson Super Major en veel meer documentatie van de Fordson Major maar je hebt ook nog de Fordson Power Major, misschien dat u mij ook een beetje wegwijs wilt maken in de verschillen? Ik heb ook nog een nummer gevonden in de deze documentatie: E1ADKN 6050, volgens mij is dit een partnummer van de cilinderkop? Ik had u al gevraagd hoe het bouwjaar te achterhalen, kan ik wat met dit nummer of de overige gietnummers? Ik hoop dat u mij nog even verder wilt helpen?

Met vr.gr. Bert Stam

(klik om te vergroten)

willem d
@B.Stam Onze Fordson Power Major heeft een motornummer, beginnend met de letter S en verder 6 cijfers. Van dezelfde plek op de motor als op de onderste foto. Ik verwacht, dat de aanvraag met dat nummer moet lukken. Wel een wat duidelijkere foto opsturen.
B.Stam
@willem d Bedankt voor je reactie, aangezien er geen betere foto te maken is van een slecht zichtbaar nummer heb ik in photoshop zelfs de letters en nummers geaccentueerd en het nummer er bij vermeld.
Albert Peters
@B.Stam aan de foto te zien is het een Major aan de stoel en de hef
Ik zieook geen klokken onder het stuur dat is niet duidelijk te zien
Dan is het bouwjaar tussen 52 en 59
+1
monster 2012
Het motornummer boven de brandstofpomp is tevens je vin nummer en hiermee kun je gewoon een kenteken aanvragen
ik heb een major en een power major ook op deze manier op het kenteken gekregen
B.Stam
@monster 2012 Beste, bedankt voor je tip, deze trekker was van mijn broer maar die is een aantal jaren geleden jammer genoeg overleden. Ik heb de trekker bij me achter op straat staan en wil deze toch eens gaan aanpakken aangezien er het e.e.a. aan moet gebeuren. Ik heb best wel wat documentatie liggen maar wat is nou het wezenlijke verschil tussen een Fordson Major, Fordson Power Major en een Fordson Super Major? Ik vind het nogal verwarrend.
monster 2012
@B.Stam Bert,de verschillen onderling zijn vrij eenvoudig te herkennen.
een major heeft de temperatuur en oliedrukmeter onder voor bij de versnellingspoken zitten en heeft trommelremmen
een power major heeft de meters onder het stuur zitten bovenzijde tank en heeft ook trommelremmen
een super major heeft ook de meters net als een power onder het stuur zitten maar heeft schijfremmen tegen de bak zitten
verder zitten er nog wel wat meer verschillen in maar dit kun je eenvoudig zien met welk type je te maken hebt.
B.Stam
@monster 2012 Beste "monster", heel erg bedankt voor je advies, daar heb ik wat aan, nou dan is de trekker een Power Major!
Wat betreft het werkplaatsboek, verschillen de genoemde types erg onderling? Ik heb een handleiding (zie foto) en een Engelse partslist voor een Fordson Major, nu was mijn broer best wel secuur, misschien is het wel zo dat de handleiding universeel is voor alle drie de types? Misschien heb je nog een tip voor het juiste werkplaats boek en partslist? Nu wil ik voor de kenteken aanvraag het bouwjaar graag achterhalen, kan ik iets met het nummer E1ADKN 6050, volgens mij is dit een partnummer van de cilinderkop? Of kan ik een jaartal tussen .... en .... opgeven? Als ik eerst maar een kenteken heb, daarna gaan we verder kijken wat er moet gebeuren voordat de trekker weer kan rijden. De foto is van het voorwiel van mijn trekker, sorry voor het slechte onderhoud overigens, in Egmond aan Zee roest alles onder je ogen weg door het zout! Nadat mijn broer was overleden was ik best wel uit het veld geslagen maar ik wil het nu weer stukkie bij beetje oppakken, ik ben blij dat er op deze site goed gereageerd wordt, heb ik wel nodig de komende tijd.

Nogmaals bedankt en de vriendelijke groeten,

Bert Stam

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

monster 2012
@B.Stam Bert,de verschillen onderling zijn vrij eenvoudig te herkennen.
een major heeft de temperatuur en oliedrukmeter onder voor bij de versnellingspoken zitten en heeft trommelremmen
een power major heeft de meters onder het stuur zitten bovenzijde tank en heeft ook trommelremmen
een super major heeft ook de meters net als een power onder het stuur zitten maar heeft schijfremmen tegen de bak zitten
verder zitten er nog wel wat meer verschillen in maar dit kun je eenvoudig zien met welk type je te maken hebt.
monster 2012
@B.Stam de tractor op de foto is een major
Clayson M80
@monster 2012 heeft wel voor wielen van een super major
Albert Peters
@Clayson M80 wielen zijn wissel baar ik heb gietijzeren wielen onder super gehad en deze vervangen voor nieuwe naven ,velgen en banden Omdat de 6.00 X 19 snel lek gingen onder kraan opbouw En op 19:inch velgen niets ander voorhanden was
Clayson M80
De hele oude major,s hebben een nummer op de rand van de motor net voor de startmotor heeft de mijne ook is van 1952 dit nummer opgegeven bij de RDW zonder probleem een kenteken bewijs gekregen
Door naar de gietcodes te kijken , die op de gietdelen staan , kunt u zien wanneer de gietdelen, zijn gegoten, en zo bepalen wat het bouwjaar is . de gietcodes kunt u vinden op * bovenzijde hefdeksel * * linker zijkant versnellingsbak ( bij ronde "inspectieplaat ") * * linker onderzijde achterbrug * * linkerzijde motor ( dicht bij waterpomp / en achter dynamo ) * vooras drager ( waar radiateur op staat ) * * vooras * in uw geval, bestaat de gietcodes waarschijnlijk uit een letter gevolgt door 1 of 2 cijfers , en daarna weer een letter .
B.Stam
@fomoco60 fomoco60 Beste, bedankt voor je tip!
B.Stam
@fomoco60 fomoco60 Is er overigens een lijst met deze gietnummers?
@B.Stam heb u een personnlijk bericht gestuurd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden serienummer en vin nummer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!