Uitleg kenteken rdw

Misschien geeft dit nog wat duidelijkheid BV het eigen erf en de heftruck enz

Deel dit topic

ambu954

Reacties

de-wit
Wij hebben een mini shovel die niet van het erf afkomt. Het is dan toch onzin om er hier een op aan te vragen, als er geen verlichting op zit.
labella
@de-wit ik weet niet hoe een verzekeringmaatschappij hier mee om gaat maar ik kan mij voorstellen dat ze hem dan niet meer willen verzekeren en onverzekerd rijden ook al is het op eigen terrein is wel een bepaald risico nemen.
+4
bartjuh
@de-wit extra reden om nog gauw 1 aan te vragen. Als je voor keuring moet moet er dus eerst verlichting op gemaakt worden.
Ik heb de mijne gedaan omdat ik dan hoop dat ze hem niet zo gauw komen 'lenen zonder terug brengen' omdat die geregistreerd staat
JD3010
@de-wit dan heb je het verhaal niet goed begrepen. Een weg kan ook als openbare weg gezien worden.
Zo erg is het ook weer niet om een kenteken ervoor aan te vragen.
de-wit
@JD3010 Klopt, ik ga hem nu wel registreren denk ik. Maar ik vraag me nu wel oprecht af of er dan wel wegverlichting op moet zitten. Hij rijdt ten slotte op de openbare weg. 🙃
ambu954
@de-wit zolang het niet donker (uur na zon s ondergang en uur voor zon s opkomst )is hoeft verlichting niet te werken dus er ook niet op te zitten .Knipperlichten dat weet ik niet
JD3010
@de-wit Als er wat gebeurt dat toch liever een prent voor m'n verlichting dan dat de verzekeraar moeilijk gaat doen.
Maar ik vind het ook wel erg ver gaan dat een eigen terrein als openbaar gezien wordt. Wellicht met verboden toegang nog wat te ondervangen is, maar ik twijfel ook nog over m'n heftruck. 1.30m is die niet.
Deutz-Fahr-Rijder
@JD3010 voertuigen onder de 1.30 of die langzamer rijden dan 6 kmh hoeven toch geen kentekenplaat? Anders zou iedere minigraver ook moeten🤔
JD3010
@Deutz-Fahr-Rijder Maar als er iets achter hangt dan weer wel.
NH-Ford
@JD3010 Die uitzondering geld niet voor een trekker smaller dan 1,30, die is altijd verplicht.
JD3010
@NH-Ford Alle regels weet ik niet, zo goed heb ik me er niet in verdiept.
Hebben kleine trekkers voor oa. appels plukken weer vrijstelling? 🤔
NH-Ford
@JD3010 Klopt, de fruittreintjes die maar paar maand in jaar rijdt heeft wel weer vrijstelling.
JD3010
@NH-Ford Waar ligt dan de grens hè.
+1
NH-Ford
@JD3010 Zo lastig is het nou ook weer niet, tussen 1 juli en 30 november mag je wel met ongeregistrede trekker tot 1.30mtr de weg op, als er maar een aanhangwagen achter zit voor kratten of kisten.
+1
Fast Eddy
@de-wit

Als er geen dichte cabine op zit volstaat de arm uitsteken ook als richtingaanwijzer.
+2
nhmonteur
@Fast Eddy @ambu954 dit is niet juist.
Als een landbouwvoertuig op de openbare weg komt. Met of zonder cabine, donker of licht. Dit maakt beide niks uit.
Het voertuig behoort dan aan de permanente eisen landbouwvoertuigen te voldoen.
En hierin staat dat er verlichting en knipperlichten op moeten zitten.
ambu954
@de-wit Je erf is gewoon openbare weg zoals ze het uitleggen , er word ook nog een breedte genoemd van 130 cm
Jotke
Quote Reactie van @de-wit:
Wij hebben een mini shovel die niet van het erf afkomt. Het is dan toch onzin om er hier een op aan te vragen, als er geen verlichting op zit.

Advies aan ons vanuit de lmb was: registreer alles wat je kunt registreren. Nu is het in sommige gevallen niet nodig maar in de toekomst kan het handig zijn.

Bouwjaar en constructiesnelheid onbekend? Gewoon wat gokken en altijd 40 km als max snelheid invullen. Maakt de rdw niks uit wat je invult.
+1
ArieV
Vind het wel raar, dat je erf als openbare weg wordt gezien. Moet je persé een hek ervoor plaatsen. Dus de inbrekers mogen gewoon over je erf (is openbare we) lopen. Dan kunnen ze eerst lekker rondneuzen. Kijken of er een hond oid op af komt, om later terug te komen ,en de slag te slaan
RooieRood
@ArieV daarom hebben veel bedrijven ook een bordje met verboden toegang voor onbevoegden, als er dan zomaar mensen lopen is het juridisch aan te pakken
JohnDeere5085
@ArieV
Quote:
Als het eigen terrein dus niet is afgesloten met een hek, er geen bordje ‘verboden toegang’ staat of iedereen door een slagboom kan, wordt het terrein voor de wet als voor het openbaar verkeer openstaande weg gezien en is de verkeerswetgeving van toepassing.

Maat van me is op deze manier ze rijbewijs kwijtgeraakt onder de noemer artikel 5, was aan wheelies aan t maken op 'eigen terrein', groot verhard plein aan weg, maar omdat het 'vrij' toegankelijk was gelden ook daar de verkeersregels. Was wel in hoger beroep gegaan maar weet eigenlijk niet hoe t uiteindelijk was afgelopen..
ArieV
@JohnDeere5085 ik laat mn vrouw altijd voor gaan. Maar dan is dat ook over als ik van rechts komt😅
donkey63
Eigenlijk is dit van den zotte dat iedereen zomaar bij jou achterom mag komen!!
Als ik bij de RDW of waar dan ook google zie ik NERGENS dat men vrij op jouw erf mag komen, poort of geen poort!
Leuk op dat filmpje, maar zover als ik kijk zie ik die stelling van een vrij toegankelijk erf nergens staan.
Wie heeft vroeger, voordat hij 16 was, niet op de trekker thuis gezeten op het eigen erf. Indien dit vrij toegankelijk was zou oom agent je daar voor kunnen bekeuren.
Moet in Nederland niet gekker worden.
NH-Ford
@donkey63 Moet je gewoon even definitieve van openbaar terrein opzoeken in de wetgeving.
Heeft RDW helemaal niets mee te maken.
Staat ergens in wegenverkeerswet.
Een alleen bordje met verboden toegang is nog niet voldoende, wanneer én een hek, én een bordje verboden toegang of eigen weg is geplaatst is het geen openbare weg meer.
SJB533
Quote Reactie van @NH-Ford:
Een alleen bordje met verboden toegang is nog niet voldoende, wanneer én een hek, én een bordje verboden toegang of eigen weg is geplaatst is het geen openbare weg meer.

Wegenbelasting inhouden dus? 😁
mike_v
Quote Reactie van @donkey63:
Wie heeft vroeger, voordat hij 16 was, niet ...

Het is niet omdat iedereen het wel eens gedaan heeft, het ook mag ... Iedereen heeft wel eens een snoepje in de kruidvat in zijn mond gestoken zonder te betalen. Dat betekend niet dat het dan plots toegelaten is. 😆
donkey63
Artikel 4 van de Wegenwet
Een weg is openbaar door toegankelijkheid voor een ieder gedurende dertig jaren of tien jaren + onderhoud. Een eigenaar kan een weg ook bestemmen tot openbare weg, maar daartoe is tegenwoordig wel de medewerking van de gemeenteraad vereist.
donkey63
Artikel 4 189
1Een weg is openbaar:

I.wanneer hij, na het tijdstip van dertig jaren vóór het in werking treden van deze wet, gedurende dertig achtereenvolgende jaren voor een ieder toegankelijk is geweest;

II.wanneer hij, na het tijdstip van tien jaren vóór het in werking treden van deze wet, gedurende tien achtereenvolgende jaren voor een ieder toegankelijk is geweest en tevens gedurende dien tijd is onderhouden door het Rijk, eene provincie, eene gemeente of een waterschap;

III.wanneer de rechthebbende daaraan de bestemming van openbaren weg heeft gegeven.

2Het onder I en II bepaalde lijdt uitzondering wanneer, loopende den termijn van dertig of van tien jaren, gedurende een tijdvak van ten minste een jaar duidelijk ter plaatse is kenbaar gemaakt, dat de weg slechts ter bede voor een ieder toegankelijk is.

3Dit kenbaar maken kan geschieden door het stellen van opschriften als: eigen weg, particuliere weg, private weg en soortgelijke, of door andere kenteekenen.

Voorlopig nog niks gevonden, dat openbaar ook geldt voor privé terrein.
NH-Ford
Geloof jezelf maar mooi, geen probleem.
Maar juridisch is een erf zonder hek die altijd dicht is gwoon openbaar terrein waar de regels gelden.
Niet dat de politie daar op zal controleren, maar mocht het ooit een juridische strijd zijn dan trek je wel aan kortste eind.
Zijn wel voorbeelden te noemen van rechtzaken met akkefietjes op parkeerplaatsen, zelfs die met een slagboom toegang verlenen, zijn nog openbaar terrein en gelden de regels.
donkey63
@NH-Ford Het gaat er niet om gelijk te krijgen, maar het is toch wel erg gemakkelijk van onze wetgever om jouw erf openbaar te maken. Dat ik aan het kortste eind zal trekken zou best kunnen ga het niet uitlokken. Trekker heeft zijn kenteken.
ambu954
@donkey63 Die wet is niet de laatste maanden bedacht Maar bestaat al heel lang alleen wisten wij met zijn allen dit niet dus ja je kan je er druk om maken maar zal niet helpen
donkey63
Jullie hebben gelijk, maar moest toch even mijn frustratie kwijt!!
Dat deze wet al zo lang bestond, heb ik en misschien vele anderen niet geweten!!
Weet mijn plaats weer.
+1
dennisbouter
@donkey63 eigenlijk vrij logische de gewone domme burger moet berschermd zijn tegen de grote boze ondernemer, die moet namelijk z'n zaakjes geregeld hebben
valmet 605
Heerlijk al een half uur druk met de rdw site. nu 3x vastgelopen.
labella
@valmet 605 je moet wel een beetje opschieten want na een uur gooien ze je eruit.
+1
valmet 605
@labella ja dat is inmiddels al gelukt...
bas101
Heel vervelend dat t Ministerie aan t verlengstuk RDW vrij toegankelijk eigen terrein nu ook tot openbare weg gaat rekenen , (wat eigenlijk betekent dat t materieel wat op mijn erf staat verplicht geregistreerd moet worden)nog vervelender is dat t RDW groepen mensen blokkeert om hun materiaal te registreren zoals maatschappen en eenmanszaken
varken
@bas101
Heb je je machines al geregistreerd?
bas101
@varken nee
varken
@bas101
Alle foto's al wel gemaakt?
bas101
@varken ja toevallig vanmiddag de laatste , een Bukh die geen typeplaatje heeft , enkel een nummer op t motorblok.
varken
@bas101
Ook niet ingeslagen?
bas101
@varken jawel ingeslagen no op motor blok
Fast Eddy
@bas101

Voor maatschappen en andere bedrijfsvormen moet nog een wetswijziging komen. Dus later zal je ze weer over kunnen schrijven. Bovenstaand filmpje heeft nog een tweede deel daar wordt ingegaan over zelfbouw en registratie op het bedrijf.
+2
RooieRood
@bas101 De RDW rekent helemaal geen eigen terrein tot de openbare weg, dat doet de wetgever. Rdw waarschuwt alleen dat je daar rekening mee moet houden, en dat is volgens mij netjes van hun.
+3
NH-Ford
@RooieRood Ach, ik heb het idee dat bas101 beetje in een negatieve spiraal zit, zal ie ook wel niet weer uitkomen.
+1
bas101
@NH-Ford zo is dat nh ford , normaliter had ik in in de depressieve herfstmaanden NL ontvlucht en in t middelandse zeegebied vertoeft maar moet nu hier blijven om t tractoren te registreren in oktober was ik gelukkig toen ik in zuid Frankrijk was en toen ik hier weer terug kwam werd ik weer depressief
varken
@bas101
dat registreren is ook maar 1 dagje werk
bas101
@varken voor mij met 50 tractoren wel langer dan 1 dag , hindert ook niet je moet toch wat te doen hebben ,
varken
@bas101
maak er dan 2 dagen van, ben je helemaal rond geweest
bas101
@varken als je t forum hier een beetje gevolgd had had je kunnen lezen dat ik al vanaf april bezig ben de tractoren te registeren,
varken
@bas101
Ja, dat heb ik...
Je denkt veel te moeilijk.... rondje door de schuur, foto van typeplaatje, foto van ingeslagen nummer, foto van de motorkap, hup volgende...
Dan nog een keer ww vergeten voor je digid dan vliegtuig boeken naar zuid, op vakantie rustig onder de palmboom de laptop open, en machines registeren met de fotos en digid
bas101
@varken juist dat wilde ik zo doen maar ze hebben mij de toegang tot kentekenregistratie geblokkeerd omdat ik niet woonachtig ben in NL en of ik geen VOF of BV in NL heb , eenmanszaken zijn vreemd genoeg ook geblokkeerd tot registratie, online gaar dus niet lukken m ik heb 50 formulieren bij t rdw aangevvraagd en zal de aanvraag bij t loket met fotos op papier van t typeplaatje indienen ,
varken
@bas101
Maar je hebt digid?
bas101
@varken ja
varken
@bas101
wachtwoord vergeten, wachten op de brief, inloggen, en wachtwoord onthouden
man, maak t niet moeilijker dan het lijkt... STELT geen KLKAP voor!
bas101
@varken ook al heb ik t wachtwoord en gebruikersnaam t online portaal van t rdw heeft mijn digid geblokkeerd tot registratie vanwege bovenbeschreven omstandigheden , dit heb ik hier nu nu al een x of 5 gecshreven.
varken
@bas101 registreer je toch op je buurvrouw?
bas101
@varken we hebben alle oplossingen al bekeken , als ik t op naam van mn buurvrouw registreer moetdat bij overdracht op mijn naam gezet worden worden de kentekens bij overdracht op mijn naam bij de rdw op exportstatus gezet m wat betekent dat je ofwel in t buitenland ofwel in NL toch weer langs een keuringstation moet
varken
@bas101
Je hebt een Nederlandse ID bewijs?
bas101
@varken ja
dennisbouter
@bas101 maar heb je een bedrijf in nederland?
bas101
dennisbouter
@bas101 en een bsn nummer?
bas101
dennisbouter
@bas101 dan zou het toch moeten kunnen🤔
bas101
@varken ook al heb ik t wachtwoord en gebruikersnaam t online portaal van t rdw heeft mijn digid geblokkeerd tot registratie vanwege bovenbeschreven omstandigheden , dit heb ik hier nu nu al een x of 5 gecshreven.
NH-Ford
@bas101 Als je zelf zo slordig bent om inloggegevens kwijt te raken kan RDW weer niets aan doen.
Je kunt ook nog gewone papieren formulieren aanvragen bij de RDW, invullen en inleveren bij balie RDW vestiging, even ID tonen.
Zo, over en uit.
bas101
@NH-Ford heb ik allang gedaan , ook daar hebben ze me geblokkeerd t is nog lang niet over en uit
Jotke
Quote Reactie van @varken:
foto van typeplaatje,

Das al voldoende.
ambu954
@bas101 Sorry Bas maar je had er ook eerder mee kunnen beginnen je hebt al 10 maanden de tijd gehad dus niet piepen 😀
bas101
@RooieRood dat weet ik , t RDW is t verlengstuk van t ministerie
ArieV
@bas101 Bas, misschiem moet je effe iemand anders er naar laten kijken. Ik denk dat daar het grootste probleem zit. Is helemaal geen schande, maar straks is het januari, en dan ben je nog meer gefrustreerd. Alles wat je niet kan, moet je uit handen geven. Daar zijn mechanisatiebedrijven voor, die kunndn het zo voor je oplossen. Kost wat, maar dan heb je ook wat!
bas101
@ArieV bedankt voor t meedenken maar een mechanisatiebedrijf gaat echt niet de papieren bureaucratie tussen mij of ander persoon en de NL staat /RDW op lossen m ik zal zelf op korte termijn met een oplossing moeten komen
dennisbouter
@bas101 een mechanisatiebedrijf is rdw erkend die kan de hele rommel zo op jou naam zetten,
NH-Ford
@dennisbouter een rdw erkende mechanisatiebedrijf kan alleen voertuigen vanuit zijn bedrijfsvoorraad tenaam stellen.
Voertuigen van een ander registreren mag een mechanisatiebedrijf niet.
Mense bijstaan bij hun registratie natuurlijk wel.
hoest
@NH-Ford dan zet het mechanisatie bedrijf ze toch bij hun in de voorraad en schrijft ze dan over. Is het iig voor januari geregeld
NH-Ford
@hoest je mag geen voertuig registreren die niet je eigendom is.
Bij rdw controle komt dat wel aan licht, kan hun de erkenning kosten.
bas101
@NH-Ford ben je daar wel zeker ? T kentekenbewijs is geen bewijs dat t voertuig ook daadwerkelijk eigenaar van t voertuig is
hoest
@NH-Ford papier is gewillig
bas101
@hoest geduldig zul je bedoelen
varken
@NH-Ford
Hoe weet de rdw waar t erkende bedrijf eigenaar van is?
bas101
@varken daarom
NH-Ford
@varken je verkopen etc.
Zijn al bedrijven is op gecontroleerd
varken
@NH-Ford
Mag de rdw de balans inzien?
NH-Ford
@varken kunnen meer eisen dan je denkt.
Ga niet alle finesses hier online zetten.
Vindt jij een bedrijf die in jou ding mee wil, mooi doen.
Jotke
Quote Reactie van @dennisbouter:
@bas101 een mechanisatiebedrijf is rdw erkend die kan de hele rommel zo op jou naam zetten,

Moet je zelf doen. Jij moet zelf met je DigiD inloggen bij RDW en de gegevens invullen en betalen. Mechanisatiebedrijf kan je hooguit ondersteunen door mee te kijken met het invullen. Dan vul je wel zelf van te voren een papieren formulier in waar je alle gegevens op verzameld die je nodig hebt.
dennisbouter
@Jotke das dus het hele probleem in dit verhaal
Jotke
@dennisbouter

Hij is zen DigiD kwijt alsk het goed begrijp?
bas101
@dennisbouter ja m ik heb onroerend goed in NL dat ingeschreven staat bij t kadaster m ik heb daar 50 tractoren staan m ik heb een NL ID ik heb een BSN nummer m ik ben van geboorte een Nederlander ik heb een DigID m maar bij t RDW ben ik geblokkeerd om de tractoren te kunnen registreren
+1
NH-Ford
@bas101 maar ben je zelf ook als inwoner ergens in Nederland ingeschreven, of heb je een buitenlands adres.
Je moet om voertuigen op naam te krijgen in ieder geval in NL woonachtig en ingeschreven staan.
bas101
@NH-Ford dat hoeft niet in alle gevallen , een bekende van mij die in D woonachtig was heeft een vrachtauto in de 90er jaren op NL kenteken gekregen die in NL een VoF had m die regel geldt nog steeds m t zou betekenen dat ik een VoF moet oprichtem.
ArieV
@bas101 dat zal ook wel niet voor niets zijn. Ik denk dat wij het halve verhaal maar horen. Ik heb je al verschillende handvaten gegeven, maar blijkbaar doe je er niets mee. Of je kunt er niets mee....🤔
bas101
@ArieV dit is t hele verhaal en zoals gezegd met dat handvat van dat mechanisatibedrijf daar kan ik niks mee , ik heb nog 4 weken de tijd om een oplossing te zoeken t wordt spannend .
+2
ArieV
@bas101 maar bel dan de RDW om te vragen waarom hullie zoiets blokkeren. Dan weet je waaraan je moet werken. Je kan 10 x hier je beklag doen, en vertelken dan je de inloggegevens kwijt bent, maar daar kom je geen steek mee verder. Ergens zit er ee kink in de kabel, en die moet eruit voor eind van de maand
bas101
@ArieV ik heb meerdere keren contact gehad met t RDW en t antwoord om een voertuig te registreren is ; 1 dat je als particuliier persoon ingeschreven staat in t gemeenteregister m 2 dat je als bedrij ingeschreven staat bij t KvK toegestaan zijn een VoF BV of Cooperatie , eenmanszaak kan NIET registreren m je hebt gelijk dat t niets helpt als ik hier 10 x mijn beklag de maar ik heb t antaoord wat ik hier nu schrijf toch ook al enkele malen geschreven ; ik moet mij dus ergens in een gemeente inschrijven ik kan helaas nergens geen beschikbare woning cq leegstaande woning vinden . wie heeft her de gouden tip liefst ergens in zuid limburg of achterhoek ; oplossing 2 ik moet een bedrijf oprichten een Vof of BV of Cooperati je moet hier echter met 2 personen zijn m BV is geen optie
+1
ambu954
@bas101 Er zit zoals ik het lees niks anders op dan de boel te verschepen naar een warm land en tot rust komen 😄
+1
bas101
@ambu954 ben dringend op zoek naar dat geschikte land , Trinidad en Tobago;?
varken
@bas101
Registreren op de naam van de vrouw... 4 weken wachten ellende mee naar t postkantoor, 550 euro aftikken en verhaal over kentekening kan voorbij
bas101
@varken t is 50x 18´= €950 die ik zelf af zal moeten tikken mijn vrouw zal t zeker niet den want ik ben nooit getrouwd geweest
+1
varken
@bas101
Die 950, ben je in alle omstandigheden kwijt! T overschrijven kost 11 eu per keer, dus even een bekende vragen...
bas101
@varken plus € 12 per tractor aan de verzekering
varken
@bas101
Heb je ze nu niet verzekerd?
bas101
@varken jawel ik heb al mijn tractoren verzekerd sinds 1985 m toen kon dat nog voor e 15 per jaar en dan qaren alle tractoren verzekerd , je moet nu elke tractor verzekeren ,
ambu954
@bas101 Ik zou zeggen 1 of 2 van de wonders trekkers verkopen en centen probleem is opgelost
bas101
@ambu954 wat moet ik met die centen , die had ik juist gespaard om die oldtimer tractoren te kopen
ambu954
@ArieV Heb ik Bas ook al eens proberen duidelijk te maken 😄
+1
ArieV
@ambu954 ja ik ook al verschillende keren. Ik denk dat er ook een uitraas topic voor bas moet komen..
ambu954
@ArieV goed plan wie start hem maar ik denk dat hij ons allemaal in het ..... neemt en eigenlijk heeft hij hier ook al genoeg aandacht gehad toch😂
ArieV
@ambu954 ik brand mijn vingers er niet aan
NH-Ford
Of gewoon niet registreren, maar in eigen land op kenteken zetten.
Komt gewoon op neer dat wetgeving bepaald heeft dat in jou situatie niet kan.
bas101
@NH-Ford heb ik geen zin , moet je langs de keuring en € 150 betalen
ArieV
@bas101 misschien is Trooswijk wat voor je? Google maar ff
bas101
@ArieV nee Arie Troostwijk is t laatste station , lees: als ik in mn kist lig .
ArieV
@bas101 dan moet je het wel ff notarieel vast leggen. Anders zijn je nabestaanden nog lang aan het zoeken naar wachtwoorden, type plaatjes , Vin e.d.
+1
NH-Ford
@bas101 Het wordt er niet goedkoper op door hier te gaan zaniken.
bas101
@NH-Ford ook niet duurder
stannetje96
@bas101 richt je toch gewoon een bedrijfje op
+4
NH-Ford
@bas101 ik snap de RDW wel dat ze jouw blokkeren ...
+1
ambu954
@bas101 Ik zou zeggen 1 of 2 van de wonders trekkers verkopen en centen probleem is opgelost
+1
ArieV
@ambu954 of de hele zooi verkopen, en verkassen naar de zuidelijke helft van de evenaar... daar heb je geen kenteken nodig, geen bv, of vof. en daar heb je geen RDW .
bas101
@ArieV ben al op zoek naar landen zonder kenteken . zelfs zuid afrika heeft kentekens voor tractoren m 1 van de kanaaleilanden zou nog vrij zijn van kentekens voor ttactoren m dus NL is zeker niet t laatste land.
+2
varken
@bas101
Veel plezier op WWW.tractorfan.KE
dennisbouter
@bas101 dus je loopt al maanden te tobben en komt er nu achter dat je in nederland ingeschreven moet staan. En dit? rijksoverheid.nl/onderwerpen/…
bas101
@dennisbouter bedankt voor de link maar dit is een inschrijving RNI , RDW acepteerd enkel BRP dat antwoord van ingeschreven staan kwam afgelopen zomer al
dennisbouter
@bas101 dat heb ik van de zomer gemist, maar als jij het nog steeds niet geregeld heb...
bas101
@dennisbouter gewoon rustig blijven er zijn een heleboel mensen die t nog niet geregeld hebben , waar vind ik mn vin nummer hoe oud is mn tractor etc.
dennisbouter
@bas101 maar die wonen in pricipe gewoon in nederland die hebben 1 of 2 trekkers, die hebben er dus geen 50 waarvan ze al weten dat het registreren een probleem is
verwijderd
+1
Fendt926Driver
@bas101 80% van de trekkers worden ook geregistreerd met een bouwjaar dat er 1 of 2 jaar naast zit.
Jotke
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
@bas101 80% van de trekkers worden ook geregistreerd met een bouwjaar dat er 1 of 2 jaar naast zit.

Bouwjaar zal de RDW een worst wezen( als het onbekend is, alst gewoon opt typeplaatje staat is het wel slim om dat aan te houden).
ArieV
@bas101 volgens mij las ik in weekblad Boerderij, dat bijna alles geregistreerd is. Dus weet niet waar jij het vandaan haalt dat er een heleboel niet geregistreerd is?
dennisbouter
@ArieV hier op het forum komt iedere dag wel de vraag
ArieV
@dennisbouter zeker, maar het merendeel is nu wel geregistreerd. Er zijn er altijd die wat achteraan lopen.
bas101
@ArieV kijk maar naar de oplopende nummers van de kenteken platen er is een inhaalslag aan de gang bevestigd door t RDW
Jotke
Quote Reactie van @ArieV:
@bas101 volgens mij las ik in weekblad Boerderij, dat bijna alles geregistreerd is. Dus weet niet waar jij het vandaan haalt dat er een heleboel niet geregistreerd is

Rtl nieuws denk. Die hebben gisteren of eergisteren daar iets over geplaatst.
ArieV
@bas101 vin nummer staat op de buitenband. Bouwjaar ook... aan linkse kant van het ventiel🤣. Stuur daar maar een foto van naar RDW😁😁. Staat heel verl informatie op😝
bas101
@ArieVdat kun je beter schrijven aan diegegen die hun vin nummer nog niey hebben gevonden m ik heb al mn vin nummers types en bouwjaren van mn 50 tractoren probleemloos kunnen vinden
ArieV
@bas101 wat goed! Nu de rest nog...
bas101
@ArieV ook al op foto gezet
+1
ArieV
@bas101 nu nog opgeven. Je hebt nog 30 dagen te gaan. Daarna wordt alles wat geen kenteken heeft in beslag genomen...
roscho
Quote Reactie van @ArieV:
in beslag genomen...

🙈🤣🤣🤣
+3
varken
Quote Reactie van @ArieV:
in beslag genomen...

bas101
@ArieV ik was altijd al goed in poffertjes en appeflappen bakken met oud en nieuw
+2
ArieV
@bas101 goeie stapel bakken dan! Alvast eet smakelijk, maar het gaat wel van je tijd af...
bas101
Tip m wie vandaag zijn voertuig registreert heeft goede kans de enige mooie kans nummerplaat te verkrijgen nl TTT ??T ,,,,,,,,,,,,,,,
kijk ik vertel ook goed nieuws
varken
@bas101
Als jij er vandaag 50 registreert zul je m wel ontvangen
bas101
@varken daar was ik op gebrand maar je kent t verhaal
+1
ArieV
@bas101 zo goed volg je dus alles? Volgens mij is dat bijzaak. Volgens mij ligt de focus op tijd te registreren.
bas101
@ArieV ik had natuurlijk vandaag alles op orde moeten hebben en vandaag alles registreren
+1
ArieV
@bas101 nee hoor, van mij niet. Je hebt nog maar 29 dagen... en straks niet janken hè?
bas101
@ArieV janken doe ik al sinds oktober sinds ik terug ben van zuid frankrijk regen regen regen
ArieV
@bas101 zoals al iemand eerder zei: ga naar een Kenia, en registreer alles daar vandaan. Heb je mooi de tijd, je maakt ook nog even beslag voor je olie bollen, leg ze buiten, dan worden ze vanzelf gaar. En registreer daar vandaan.
Of koop een spulletje in Zuid Afrika, en neem een enkeltje😅
bas101
@ArieV ik moet persoonlijk in Nederland zijn om te registreren , de papieren registratie moet je persoonlijk bij t RDW loket indienen , opsturen van de papieren kan niet zoals op t formulier staat.
Verder is oliebollen helaas of gelukkig alleen een Nederlandse traditie
+1
ArieV
@bas101 zoek op internet naar adres en openingstijden, stap in je Benz, en dien het in. Dan krijg je gelijk te horen of het lukt. Lukt het niet, dan zoek je een ander adres op, en probeer je het de volgende dag weer. Als het wel lukt, dan rij je naar het vliegveld van Rotterdam, en boek je een enkeltje naar het zuiden. Rdw blij, jij blij...
bas101
@ArieV zo moet je t doen ,de eerste 2 pogingen zijn helaas mislukt
+1
ArieV
@bas101 dan heb je nog 17 pogingen te gaan. Dan zijn de werkbare dagen op.
ArieV
@bas101 hebben jullie in België wel op 31 december oudjaarsdag? Of is bij jullie op 5 december oid?
bas101
@ArieV op 2 januari is 1 januari hier al oudejaarsdag
+3
ambu954
Bas 101 Succes jammer dat het hier nergens meer overgaat gelukkig kan ik de reacties uitzetten en bij deze 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!