Kubota B1402 - Mijn decompressie klep zit vast ! Enige idee hoe ik die loskrijg ? Of best afblijven.

Mijn decompressie klep zit vast ! Bij mijn kubota B1402 zit mijn decompressie klep vast. Enig idee hoe ik die loskrijg..of is er kans op braak en blijf ik er beter af ! Heb deze klep nog nooit gebruikt, maar heb graag dat alles aan mijn tractortje werkt . Bedankt alvast om mijn oproep te lezen ,en liefst re beantwoorden 😁😁😁

Deel dit topic

kris-goolaerts

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

kris-goolaerts
Geen liefhebbers of kenners ?
Henk E
Ik ben geen kenner of specialist, maar kun je hendel wel met de hand heen en weer doen zonder dat de kabel beweegt? Zo ja dan zit de kabel vast.
Zo nee dan proberen met het kantelpunt / scharnierpunt een paar keer met kruipolie in te spuiten en na een paar dagen weer eens proberen.
kris-goolaerts
Alvast bedankt voor uw reactie. Nee dat is het juist die hendel zit muurvast. En ergens ben je bang om er teveel kracht op te zetten.wat kan hem binnenin zo doen vastzitten ?
Mrahs
Roet, niet aan zitten, if everything works fine don't touch it!
Yanmarthomas
Haal de kleppendeksel maar eens los. Daar zullen wat vingers zitten die op je kleppen drukken. Kan weinig aan kapot gewoon eens losmaken en kijken
kris-goolaerts
Dan zal er een nieuwe dichting in moeten waarschijnlijk
Yanmarthomas
@kris-goolaerts die kans is aanwezig maar die kosten de wereld niet.
kris-goolaerts
Is dat door oxidatie dan of gewoon door wat vuile olie dat die vast komt?
Yanmarthomas
@kris-goolaerts ik durf het niet te zeggen. Het mechanisme stelt niet veel voor. Als ik jou was haalde ik hem eens los en dan zie je wel wat het is. Ik geloof dat die pakkingen een ronde rubber ring is. Die hou je vaak wel heel
kris-goolaerts
Bedankt voor de tip ! Zal ik eens doen..alhoewel ik me liet wijsmaken dat het hier niet koud genoeg is om de decompressieklep te openen.
+1
porschestandard
@kris-goolaerts de compressieklep zou je ongeacht temperatuur altijd moeten kunnen openen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!