Illustratie van:

Same Explorer 70 - Van 25km/h naar 30km/h

Zou het mogelijk zijn om van mijn 25km/h trekker 30km/h of zelfs 35km/h te laten lopen? Mijn trekker loopt nu op 2300 toeren 25km/h en op 2400 (handgas) loopt die 27km/h. Groter banden zijn geen optie door de schuine spatborden. Zou het mogelijk zijn om er andere tandwielen in te plaatsen of zijn er nog andere opties?

Deel dit topic

Reacties

+3
Martinsame
Denk het makkelijkst gewoon accepteren of een nieuwere kopen met een 40 bak
R450
De 70 zou op 16.9-34 of 13.6-38 rond de 35 of 40 moeten lopen gezien deze in Italy op 16.9-30 of 13.6-36 geleverd zijn
+2
dennisbouter
Onmogelijk is het nooit, de vraag is hoeveel geld je voor zoiets over hebt
+4
walker1
@Samepower2 Hoe vaak ga je dit nog vragen hier? Dit is niet jouw eerste topic over de snelheid van die Same.
Makkelijkste oplossing is gewoon inruilen op een trekker die wel zo'n 40 km/h loopt.
+1
PieterA
@walker1 Dat is in elk geval het goedkoopst. Als je er 5.000 bij legt heb je wel een snellere trekker, maar voor datzelfde bedrag heb je deze trekker nog niet op 35 km per uur.
aertspa
Motor mag tot 2700tr lopen
langeslagdiesel
@aertspa 2700 rpm is geen aanrader. Het olieverbruik gaat dan aanzienlijk omhoog.
aertspa
@langeslagdiesel deze motor werd zelfs geleverd als stationaire motor op 3000 tr
langeslagdiesel
@aertspa dat zal ongetwijfeld. Stationaire opstelling is onder weerstand bij Max toerental. Een trekker is dat meer niet dan wel, gezien het feit dat het Max toerental alleen gebruikt woord bij transport. Ook zal de Poelie van koelvin op de stationaire motor groter zijn. Deze verplaatst anders TE veel lucht. Zodat de optimale bedrijfstempratuur niet gehaald woord. In de Antares 1 serie lag het Max motor rpm ook te hoog. Deze motoren moest je ook geregeld bijvullen tussen de beurten door. Bleef je wat lager in toeren dan was je daar zo weer vanaf.
aertspa
@langeslagdiesel turbine en poelie zijn dezelfde
wij hebben bij al onze tractoren geen overdreven olieverbuik
wij hebben er toch een paar 100 verkocht
stel maar af op 2700
langeslagdiesel
@aertspa zelf weten natuurlijk.
+2
joop-same
Als het een 2 Wiel aandrijving is dan moet er één kroon en pignon vervangen worden, als het een DT aandrijving is, dan moet je 2 stel kroon en pignon vervangen, dat is best prijzig.
aertspa
Goedkoper is spatbordjes vervangen en 14.9R34 steken motor naar 2700 tr en je haalt 35
het verwonderd me sterk dat hij maar 25 doet
bas101
Als je met deze tractor al 35kmh wilt halen door grotere banden moet je er banden opleggen die in diameter 40% groter zijn , zo te lezen zitten er nu banden onder met een diameter van ca 150cm dat betekent dat er banden onder moeten met een diameter van 210 cm , dan krijg de tractor achter een lift van 30cm , dan zal de bestuurder in de veiligheidsgordels moeten gaan zitten , alle losse delen in de cabine in een kist opgeborgen moeten worden anders vallen bij de eerrste de beste afremmaneuvre bestuurder en alle losse delen naar voren , spatborden en cabine zullen dan sterk aangepast of gedemonteerd moeten worden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!