Illustratie van:

Volvo BM 350 - Hefinrichting werkt niet meer

Tijdens het werken met de hefmast doet de hefinrichting en hydrauliek het niet meer. Na 10 minuten dat de motor was uitgezet deed er niks meer. Er is geen oliedruk vanaf de pomp. Ook heb ik olie achterin de aanzuigbuis gegoten. Wie weet nu wat te doen?

Deel dit topic

Reacties

ValtraStisch
Het meest voor de hand liggende scenario is dat de olie in het reservoir op was en dat je pomp lucht heeft gezogen.
Doordat de leiding naar de pomp niet zo loopt, dat de lucht er makkelijk uit gaat, kan het zijn dat de pomp de luchtbel niet uit de zuigleiding krijgt. Letterlijk ontluchten van de pompzuigzijde is dus wat je te doen staat. Olie zal op de laagste plek gaan staan en lucht gaat naar boven, richting je pomp dus. En nee, een oliepomp trekt die luchtbel er niet door. Heb het eerder gezien bij een 350.
Rexton270
@ValtraStisch Beste ValtraSisch, Hartelijk dank voor je reactie. Wat is de manier van ontluchten. De zuigleiding pij de pomp iets losdraaien en dan achter olie in gieten?
ValtraStisch
@Rexton270 Daar kun je mee beginnen. Eventueel licht luchtdruk op het reservoir om de olie richting de pomp te doen stromen. Met beleid uiteraard.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0