Ervaringen met Fendt former 10065 hark of MF RK 1002 TRC

Wij zijn op zoek naar een brede middenafleg hark. Wat zijn de ervaringen met Fendt former 10065 of MF 1002 TRC harken? Dit zijn dezelfden? Claas liner 3100 behoort ook tot de mogelijkheden.

Deel dit topic

Reacties

rickboer blija
Voor een brede 2 elements hark moet je heel vlak land hebben, anders laat hij restjes liggen. Daarnaast moet het gras in 1x heel veel afstand afleggen waardoor je niet zo snel kan rijden
Kosk123
@rickboer blija klopt en je moet tandarmen uitnemen om onder de 4 meter te blijven. Bij een 9 meter brede hoeft dat niet (bij Claas tenminste)
Wij hebben de Fella TS 10065. We hebben hem nu 6 seizoenen gebruikt. Hij bevalt ons heel goed, mooie degelijke machine die rustig draait en mooi schoon harkt. Daar was ik eerst wat bang voor met die grote elementen, maar het werkt prima als je hem goed afgesteld hebt. De bodemvolging is prima met die grote wielen onder de elementen. Het is wel een zware machine, je kunt niet iedereen er zomaar mee wegsturen. We rijden meest rond de 10 11 km per uur,
+2

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

NH-Ford
Mijn ervaring is als de omstandigheden moeilijker worden, gras pittiger, dat andere merken beter het gras kunnen 'lossen'/afleggen en daardoor een betere, vastere zwad opbouw hebben.

(klik om te vergroten)

Dit was eind oktober.
NH-Ford
@MaartenMandemaker heb met een donkere, zware eerste snede de plus van een ander merk goed kunnen zien.
@NH-Ford Oke, nou ik heb er nog nooit problemen mee gehad in die 25 jaar. Soms wat meer of minder toeren, en je kunt de curvebaan nog verstellen als je dat wilt.
NH-Ford
@MaartenMandemaker Klopt, die curvebaan kun je bij deze over grotere bereik verstellen dan bij de kleinere.
Heb toen zelf nog extra standen bij gemaakt, kreeg hem niet zoals zijn buurman met een ander merk.. Daar rijdt hij nu ook mee.
@NH-Ford oke, volgens mij staat hij hier altijd in de middelste stand. Hiervoor een 780 en een 800 gehad, maar vind ze prima harken. Draait hier van alles in de buurt, pottinger kuhn krone, maar zie niet veel verschil in harkkwaliteit tussen die merken
NH-Ford
@MaartenMandemaker Ze zijn ook zeker niet slecht, maar net in de laatste puntjes vindt ik een andere net een plus hebben.
Eerlijk is eerlijk, de prijs van die anderen is ook meer.
@NH-Ford is dat zo? Vorig jaar prijs gehad van een kuhn en Fella frontmaaier. Zat paar honderd euro tussen
NH-Ford
@MaartenMandemaker Bij de harken met dezelfde werkbreedtes zit er wel iets meer tussen.
@NH-Ford Oke ik heb geen idee. Een Kuhn hark heeft niet mijn voorkeur qua bouwwijze
NH-Ford
@MaartenMandemaker Gelukkig zijn er daarom ook meerdere merken en bouwwijze's 🙂
Fendt is volgens mij gewoon een lely volgensmij, die lely die wij een keer hadden was niet echt wat harkte niet zo lekker.
NH-Ford
@Jelle Boerkamp6110 Is één op één Fella, niets Lely aan.
@NH-Ford oh dat dacht ik
Sjon
@NH-Ford ja, bij hooibouw is fendt mf en fella allemaal hetzelfde
hoest
@Sjon bij de schudders is de Fendt Twister een overgeverfde Fella. De lotus is wat vroeger Lely was. Bij de harken heb je ook 2 versies maar volgens mij zijn dat wel beide Fella's

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fendt , claas en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN